torsdag 2 oktober 2014

Liten - med ett stort budskap


När jag och min kollega var på bokmässan råkade vi på Brottsoffermyndigheten. De delade ut en böcker till alla som jobbar med barn. Boken Liten. Jag är nu stolt ägare och stolt förmedlare av budskapet som den bär.

Tillsammans med boken fick vi ett förklarande brev skrivet av Annika Öster, Generaldirektör Brottsoffermyndigheten. Här är några klipp ur det:

Brottsoffermyndigheten och Stina Wirsén ger små barn en berättelse om barns rättigheter och vuxnas skyldigheter.

Boken om Liten handlar om en liten person som är rädd hemma. I Litens familj blir bråken stora, för stora.

Liten är anpassad till barn från fyra till sju år och kan läsas för en barngrupp på förskolan eller användas av yrkesverksamma som möter barn som har upplevt våld hemma.

Det är inte farligt att tycka olika och det är inte farligt att bli arg men det finns gränser när bråk inte är bråk utan brott.

Liten är framtagen inom ramen för ett av Brottsoffermyndighetens regeringsuppdrag och ingår som en del av informationskonceptet Jag vill veta. Jag vill veta riktar sig till barn upp till 18 år och informationen innehåller förutom barnboken också webbplatsen jagvillveta.se, broschyrer, filmer och spel. All information finns samlad på jagvillveta.se.

I en artikel på Brottsoffermyndighetens sida uttrycker sig Författaren av boken:

Vi som är vuxna har ett ansvar – för egna och andras barn. Om vi orkar se, har mod att ta vårt uppdrag på allvar, kan vi finnas till för barn i vår närhet oavsett om vi är grannar, personal, vänner eller släkt …

Det här är information som alla barn, och vuxna, borde ha tillgång till.

Läs boken Liten HÄR!


Hitta Jag vill veta R!3 kommentarer:

  1. Bra initiativ av Brottsoffermyndigheten och perfekt att visa upp boken på bokmässan såklart. Ännu bättre att det delade ut boken gratis, då får den ju önskad spridning. Riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Så bra att den här sortens av insatser och stöd finns! Omgivningen är ibland för flat och ibland hjälper det inte att försöka göra något. En vän till mig är lärare och hen är så frustrerad över att ett antal anmälningar om barn som far illa inte leder till någon förändring. Det kan vara en otäck värld att leva i om du är barn...

    SvaraRadera
  3. Vilken bra bok, hoppas den kan hjälpa många. Hemskt att så många barn har det svårt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...