onsdag 22 oktober 2014

Prokrastinering - och grodor ...


Jag satt nu  på morgonen och fixade med ett foto för Onsdagstema som den här gången har temat Regel. När jag var nöjd med bilden slog det mig hur mycket tid jag lagt ner på ett foto av min toalettsits ... Självanalysen säger att jag prokrastinerar. Något jag för övrigt är väldigt bra på! Ordet prokrastinera finns inte med i ordverifieringen på den här bloggen - underligt egentligen - det är ju snyggare än synonymerna!

Nåväl - allt detta på grund av grodor.

Regel är dagens tema. I vårt hus är det en regel att att ha toalettsitsen stängd (utom vid användandet - jag vet att några av er hann tänka tanken ;) på sig själv känner man andra). Det är inte en estetisk fråga utan en grod-fråga. 

För ett par, tre, år sedan gick jag på pinkebesök på toaletten (ja, var annars) mitt i natten och tände, som vanligt, INTE lampan - gjorde det jag skulle, spolade, tvättade händerna men ser, i ögonvrån, nåtot mörkt i toaletten när jag vänder mig för att gå tillbaka till min sköna säng. Jag vet att jag tänker; löv
? Så jag tänder lampan och möter då blicken på en, nyligen nerkissad och spolad, ganska förvirrad groda som genast hoppar ner i vattnet igen och försvinner runt kröken (nåväl). 
Det var inte bara grodan som var förvirrad vid det här laget. Men, det var natt, jag var trött, så jag lade på locket och gick och lade mig. 
Någon dag senare satt det en groda i handfatet! Toasitsen hade nog inte varit stängd ... och grodan, som, som alla andra grodor, lever på hoppet, kom sig upp till nästa nivå.

Min bestående tanke från den här, något udda, erfarenheten är tanken på att jag säkerligen hade dött av chocken om den lille (lille och lille - SÅ liten var den inte) hade hoppat medan jag satt där! Fundera på den skräcken en stund och ni förstår vad jag menar!

Och nu, till min överarbetade bild (det är grått och blött ute och jag skulle gärna skjuta upp, det här med att gå ut, hela dagen, om jag bara kunde ... därav alla ord ... mer prokrastinerande ;)):
Onsdagstema
RegelKuriosa, med anledning av "dagens ord": På Fritiof Nilsson Piratens gravsten står inte hans namn, men där kan man läsa: "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972."


17 kommentarer:

 1. Vilken rolig läsning och bild.
  Själv skulle jag nog ha dött redan första natten med grodan men prokrastineringens konst behärskar jag till fulländning.
  PS kommentarsfältets ordverifiering godkänner prokrastineringen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Råkade du dut för ordverifiering? Det ska jag inte ha! *kollar genast*

   Radera
  2. Nej det behöver du inte kolla. Ekade bara ditt ord men menade stavningskontrollen i kommentarsfältet. Den ska du behålla, den är min räddning.
   För att lämna en kommentar hos dig behöver man däremot bevisa att man inte är en robot. Det gör man med en sifferserie men det var inte den jag syftade på.

   Radera
 2. Jösses om grodan hade hoppat upp å krockat me puppilura mitt i natten,
  då hade det nog blitt fart på dig kan jag tro...
  Hahahahahaha...
  En rolig historia du släpper en onsdag morron.

  Ha en finfin dag tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Jag behövde inte någon sifferkombo hos dig ??

  SvaraRadera
 4. Intressant läsning, kan se hur allt utspelar sig, det är som film framför mina ögon... hehe, själv hade jag nog dött på kuppen. Känner igen det där med att gå upp på toa och inte tända lampan, dessutom har jag nerverna på utsidan av kroppen, blir rädd för minsta oväntade grej. Hos mig ligger locket alltid nere såvida jag inte sitter där själv, men jag är ju själv och kan bara skylla på mig själv om jag skulle få oväntat besök genom toaletten.

  SvaraRadera
 5. Men vart har min kommentar tagit vägen? Inte för att den var särskilt spirituell men ändå ett bevis att jag är på alerten.
  Blotta tanken på dina vedermödor i samband med toabesöket får mig att rysa! Men en kul historia att vakna till!

  SvaraRadera
 6. Vilken härligt ot(rolig) story du bjuder på !! Förstår din skräck till fullo men fattar inte varför man går på toa utan att tända lampan. Blir heller inte klok på din bild men gillar vad jag ser med lite hjälp av min för tilfället något klena fantasi ;-)

  SvaraRadera
 7. ...hurra !! Nu har jag bevisat att jag faktiskt inte är en robot !!

  SvaraRadera
 8. Men gud vad äckligt; vad som helst kan hoppa upp från toaletthålet ;)

  SvaraRadera
 9. Gahhh, jag har alldeles för bra fantasi, jag kan verkligen känna skräcken av att det mitt i natten är något som hoppar upp och stöter i min rumpa mitt i natten i mörkret.... Grodor är söta, men tyvärr hade nog INTE min första tanke varit "groda" utan snarare "Livsfarligt blodtörstigt monster"...

  SvaraRadera
 10. Vilken rolig, skräckblandad läsning du bjuder på. Jag tänder inte heller lampan mitt i natten. Man får nog tänka om. Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 11. Prokastinera - ytterligare ett nytt ord för min del idag. Har nämligen fått min beskärda del under arbetstid.
  Å story med grodan får mig att asgarva. Jag menar man har ju hört talas om ormar som hälsar på i toan, men en groda:-)
  Iofs hellre en groda än en orm, men ändå.
  Jag hade nog blivit totalt hysterisk tror jag oavsett vilken besökare det varit i toan. Förstår att du sedan dess stänger locket. Vårt står nog öppet för det mesta, men så bor vi ju några trappor upp;-)

  SvaraRadera
 12. Haha fy så hemskt att bli överraskad av en groda på det viset. Väldigt rolig historia blev det i alla fall! Prokrastinera, inte ett ord man använder särskilt ofta. Kul med ord och cool redigering av toasitsen!=)

  SvaraRadera
 13. Eva du blir den andra jag nominerar Kolla här: http://foto.rudenius.se/

  SvaraRadera
 14. Vilken underbar grodhistoria.
  /Kiki

  SvaraRadera
 15. Haha va bra skrivet. Gillar ditt inlägg skarpt.

  SvaraRadera