tisdag 23 maj 2017

Att behöva vara "så j**la pk" - det tar aldrig slut


En del uttrycker sig så himla dumt att man inte vet om de, egentligen, helt enkelt bara hugger ner på andra för att de är dumma eller om de har gått i ett låst läge av självförsvar som vi inte vet bakgrunden till.
Det är lätt att låta bli att fundera på det och helt enkelt reagera med att slå ifrån sig och dumförklara dem. Förståeligt, kan man tycka. Men då kanske vi inte är bättre än den som hade otur när hen tänkte i första taget. Men, vet ni – OM man nu skulle tänka sig för lite och fundera över varför oturstänkaren sagt som hen gjort ... ja, då är man ”så j**la PK”!

Hur man vänder sig har man ändan bak. Är det inte fantastiskt hur vi dumförklarar varandra till undergång – men vad alla egentligen vill är att bli hörda och sedda?

DEN HÄR debattartikeln gjorde mig rosenrasande igår. Och, nej, det har inte gått över – för så uttrycker man sig inte. Men visst låter det som en person som gått i låst läge av självförsvar? Kanske för att personen i fråga i alla lägen uttrycker sin åsikt på det klumpiga sätt han i artikeln ger prov på? Det vet vi ju inte.
DET HÄR svaret på den debattartikeln dämpar, aningen, min frustration genom att visa omvärlden att debattskribentens åsikter inte är allas i Svenska kyrkan, men gör mig också aningens …besviken. Uttrycksfrihet? Jo, visst … men skribenten i första artikeln går förbi gränserna för vad som är ok. Det borde få någon sorts konsekvens ... men, det är inte så enkelt - det fattar jag.

En präst sitter i förtroendeposition och många ser fortfarande upp till titeln – och då är det inte bara personen med titeln som får skiten för hur den uttrycker sig, när den gör det på ett så kränkande vis, utan hela organisationen som bär titelns ursprung – i det här fallet Svenska kyrkan. I det här fallet inte bara skribentens arbetsgivare utan även min … och många, många, fleras.

Det gör mig frustrerad att en persons dumhet har förmågan att färga människors åsikt om en hel institution i samhället. Personen som skrivit debattartikeln är en osedvanligt ogenomtänkt person – men den sortens människor finns över allt (oavsett titel, kön, och allt vad det må vara vi klassas in i för kategorier) och jag, som anställd i samma ”firma” ska inte behöva försvara mig i ljuset av vad han tycker och uttrycker. Det ska endast han behöva göra … men så funkar det ju inte … tyvärr.

En dumhet kräver 50 goda, bra, väl genomtänkta andra anledningar för att uppvägas. Så – ja, nu fortsätter väl vi andra som vi alltid gjort … men ett antal kilometer tillbaka ner i en backe vi redan kämpat uppför så många gånger förr.

Det tar aldrig slut.#allaslikavärde #allaslikavärdepåriktigt #uttryckdigrespektfullt #görsågottdukan #stoltjävlapk #pride #svenskakyrkan
2 kommentarer:

  1. Jo...man kan ju önska att människor kunde tänka sig för lite innan man kläcker ur sig något.
    Bara att bita ihop antar jag :(

    SvaraRadera
  2. Man har ju lite svårt att ta honom på allvar med det töntiga och raljerande inlägget. Vadå visa andra respekt?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...