söndag 28 maj 2017

Böcker, böcker, böcker ...handdukar, parad och filosofi


I torsdags åkte vi till Göteborg, min med-nördiga yngste (D.Y.), tålamodsbeprövade sambo och jag. Science Fiction-bokhandeln utlovade 10 % rabatt till den som kom utklädd (nördparaden till ära, eller med en syrenkvist eller möjligen bärandes en handduk fullt synlig. Vi hade handdukarna fullt synliga. Över axlarna - som de tuffa handduksbärare vi kan vara. Men jag glömde ta kort. Handduk? 25 maj; Handduksdagen!Vi kom inte så tidigt att vi hann med att få köpt en signerad bok av Kameron Hurley - författare till, bland annat, The Geek Feminist RevolutionMen vi tog oss gott om tid att titta igenom hyllorna för att se om vi inte kunde hitta något man inte läser om över allt - men som kunde vara bra utan att vara massproducerat. Jag köpte, bland annat (och har redan läst) Annihilation av Jeff VanderMeer. D.Y. pratade om att hitta en (minst en) bok som var ren mind-fuck. Det här är verkligen en sådan. Del ett av tre - och, ja, de andra två delarna är redan beställda. 
Nu läser jag en bok till i kategorin mind-fuck som inköptes denna vackra Kristi Flygare: Slade House av David Mitchell (författare till boken Cloud Atlas som även blev film med Tom Hanks och Halle Berry i huvudrollerna). Den här har skräck-inslag trots sin Fantasy-mantel och måste därför (av mig) läsas i korta bitar så jag får andningspaus.

Solen sken. Folk hade det lugnt och trevligt. Nördar var man tittade och gott sällskap (som efter sen lunch utökades med två nördar till för tur hos Trädgårdsföreningen där vi åt glass). En fantastiskt trevlig dag!Ett försök till filosofi stötte vi på också - och jag hakade upp mig på det. Kanske var det meningen :) jag glömmer ju inte DET matstället i första taget. För... man vet väl att den här dagen inte alls kommer tillbaka? Oavsett?

Fredagen bestod av lite jobb, många utförda ärenden och en skönt slö eftermiddag. Igår jobbade jag. Årets sista konfirmation i vårt pastorat. Solen sken. Leenden över lag - i alla fall efter nervositeten lagt sig. Syrenerna blommade, folk var glada ... har jag berättat att jag verkligen gillar mitt jobb? ;)

Idag är jag ledig. Ingen speciellt firande idag, men i eftermiddag ska jag träffa några av kvinnorna i vår bokcirkel. Vi ska diskutera den senaste lästa boken vi läst: Det är något som inte stämmer av Martina Haag - en bok jag faktiskt inte alls hade läst om det inte var för bokcirkeln. Det finns massor att diskutera!

Igår tog jag en promenad på kvällen. Fälten var fulla av något av det vackraste jag vet:Jag önskar dig en fin söndag - firandes eller inte!
Hoppas den blir fylld av just det DU behöver!

4 kommentarer:

 1. Den sista bilden var så otroligt vacker, Eva!

  Åh, jag hade också velat vara med och titta på alla nördar! Älskar när folk lever ut på det sättet.

  SvaraRadera
 2. Härligt med Towel Day i Göteborg. Aldrig hört talas om, inte om författarna och böckerna heller - oooooops! Sci-Fi är inte min grej, mera makens;-)
  "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag är nog en av de sämsta böcker jag läst. Jag läste den bara för att jag fick den av en (nyskild) kompis som tyckte den var såååååååå bra. Jag ansåg att den var på gränsen till oläslig - grymt dålig!

  Sista bilden med de fyra solarna är het underbar!!!

  SvaraRadera
 3. Vi gillar samma, vilken fin avslutningsbild.
  Som handdukstillverkare måste jag verkligen lägga 25 maj på minnet.
  /Kiki

  SvaraRadera
 4. Den där filosofiska tanken var väl det som snurrade i ditt huvud i måndags när allt gick åt skogen?

  SvaraRadera