fredag 16 november 2012

Glädje, smärta och tacksamhet! Några ord ur livet.Igår var det de många årsdagarnas dag:

Årsdagen för när jag lärde känna  Mr. Right.

Årsdagen för ankomsten till nya hemlandet ... för min del; nygamla

Årsdagen för förlovningen mellan Mr. Right och mig.

Så mycket glädje …

Och så mycket vemod

Vi var två, av tre, som kom till Sverige - en blev lämnad kvar ... lämnad ...

DET gör ont. Det kommer alltid göra ont.

Vad gör man med ett svek?

Vad gör man med ett svek som var ens eget?

Man straffar sig själv

Ett helt liv gör man det

i tysthet

.
Mr. Right:

Tillsammans med dig finns vila.

Tack!
7 kommentarer:

 1. Grattis! <3 <3 <3

  Om du inte gått igenom de olika skeende i livet, på gott och ont, hade du ju inte varit den du nu är och det vill du väl? ;) ;)
  Stor kram och hoppas du får en riktigt go årsdag!
  Fia

  SvaraRadera
 2. Oj....vet inte vad jag ska skriva. Vet inte vad det handlar om riktigt heller men jag vet också att vissa saker bär man med med sej hela livet.....ibland kommer det över mer än vid andra tillfällen.....och inget kan man göra ogjort. Kram!

  SvaraRadera
 3. Den här går rakt in! Jag har precis läst Colm Tóibín bok Brooklyn som handlar om det du beskriver. Jag får gåshud.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig insett att dessa dagar hade gemensamt datum :)
  Men du: du svek inte, en av tre valde att bli lämnad. När ingen annan lösning fanns tog du den väg som ledde till lycka och trygghet för de återstående, det gjorde du rätt i.
  Kram syster

  SvaraRadera
 5. Låter som glädje och sorg i den mix som just är livet. Vi bär med oss mycket och det gäller att se till att de ljusa minnena är de som kommer upp oftare än de mörka. Tack peppning i min Fototriss som saknade två bilder!

  SvaraRadera
 6. Jag har läst din text ett antal gånger nu och kommer att försöka att tolka den flera gånger till. Jag känner även en sorg i din text. Att lämna någon kvar. kan ju kännas smärtsamt. Men är det så att du måste, är det ju bara att acceptera faktum. Livet blir inte så mycket lättare, men det kan vara en början till ett bättre liv. Jag hoppas att han Mr. Right kan ge dej den stabila grund som allt liv behöver.
  Det finns ett helt universum med tappade sugar och illusioner här ute i cyberspace. Jag är en av dom, men jag är på väg att kravla mej tillbaks till livet. Vad du har för färg eller religion, det skiter jag i. Huvudsaken är att vi respekterar varandra för den person vi är. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina genomtänkta ord.
   Jo, en av sönerna blev kvar. Och nog har jag accepterat att det blev så och att det var den lösningen vi klarade av att finna bland alla återvändsgränder. Men ibland önskar hjärtat allt som inte blev. Man lär sig leva med det också. Även när det värker.
   Mr. Right har funnits som trygg hejarklack så länge nu att jag hunnit bygga min egen stabila grund. Det är kärlek det :)
   Alla dessa tappade sugar ... kanske vill vi för mycket? Mer än vi orkar. För vår egen skull, för andras skull, för saks skull ...
   Vägen känns extra lång när man kravlar. Jag hoppas du ser klart framför dig och att vägen går dig till mötes!
   Dina sista ord håller jag innerligt med om: "Vad du har för färg eller religion, det skiter jag i. Huvudsaken är att vi respekterar varandra för den person vi är."
   Önskar dig en bra kväll och en fin ny dag imorgon!

   Radera