söndag 30 december 2012

Inte en årskrönika

I många bloggar handlar det nu om att ”sammanfatta året”. Det skrivs många årskrönikor. Fantastisk läsning! Grattis alla fina bloggare som får ihop det! Jo, verkligen. Jag menar det. Jag menar det så pass att jag fick en släng av prestationsångest igår. Den var kort men intensiv. 
Och fina bloggsammanställningar görs också nu. Fina ord om fina bloggar man funnit, eller hållit fast vid, under 2012. Kul läsning, alltid trevligt att bli tipsad om bloggar man kanske inte hittat till än.
BP, som skapar bloggen Konst eller Konstigt (väl värd ett besök, eller 100) hade med min blogg i sina funderingar. Min! Som "en annorlunda blogg” som nog är den mest varierade hon snubblat över under 2012!! Så himla kul! *skuttar runt och tjoar*

Jag skulle gärna göra detsamma. Fina listor. För det finns så många fina bloggar! Men, si, det går inte. Jag är alldeles för rädd att jag skulle missa någon och sedan … ja, det skulle inte bli bra helt enkelt.

Inte blir det någon årskrönika heller. Mina milstolpar är för privata. Och något ytligt "hittepå" är ni för värdefulla för att utsättas för.

Men! Jag vill gärna dela med mig av en annan bloggares kloka frågor i dennes funderingar kring det gångna året. Frågor som tåls tänka på. Frågor som går ända in.

Hos Kaela fanns de här kloka frågorna:

Har jag blivit bättre på att hitta min inre styrka än jag var för ett år sedan?
Är jag mera grundad i mig själv och har lättare utgå från den jag är och kan jag kommunicera det med människor jag samarbetar och/eller samlever med?
Har jag blivit bättre på att visa generositet som ju alltid kommer ur tacksamhet?
Har jag blivit bättre på att sätta någon annan före mig själv?
Bättre på att bjuda på mig själv på ett balanserat sätt?
Har jag blivit bättre på att lyssna inåt mig själv - och - förstås - på andra människor?

Och nyårslöften? Nej, verkligen inte! :) De håller ändå bara till dagen därpå i bästa fall!

God fortsättning på 2012 :) Än är det tid kvar!11 kommentarer:

 1. Grattis till omnämningen hos BP, håller helt med henne...

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 2. Grattis till omnämningen och jag instämmer och med eller utan årskrönika så gillar jag din blogg. Dina kloka ord och fina inlägg lämnar en stund av eftertanke.
  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja du...bloggar...påbörjade den sysselsättningen 2006...några olika bloggar har avverkats under åren för att nu existera i sin nuvarande form.
  Det har verkligen gett mig en hel del...man märker ju själv hur man utvecklas i skrivandets konst...för en konst är det.
  Man lär känna människor på ett annat sätt än om man träffats i verkligheten...och när man väl träffas i verkligheten...ja...det är kul helt enkelt. :)

  Nyårslöften? O nej..instämmer med dig..de håller bara en dag eller två om man har tur..haha!


  Tillönskar dig ett gott slut och ett gott nytt år :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin sammanställning av bilder! Och grattis till utnämningen hos BP! Visst värmer sådant även i bistra vintertider!
  Ha ett fint 2013!

  SvaraRadera
 5. Tycker du fått till det bra, både text och bilderna. Gott slut på det här året och hoppas 2013 blir ett bra år. Kul att BP nämnde dig bland sina favoriter. :-)
  Du kommer med tips du också, har just kollat in en blogg. Det blir säkert fler kollar...

  SvaraRadera
 6. jag behöver bli bättre på att sätta mig själv i första rummet. iaf ibland.

  SvaraRadera
 7. Du har rätt. Det är knivigt att göra en årskrönika - om man inte hittar en som man kan sno, då är det genast "lättare".
  Att göra en favo-lista är lika knivigt det. Klart att man inte kan få med alla, men jag kör ju mitt eget race lite grand och tycker att man helt enkelt ska framhäva de bloggar som bjuder på något som jag personligen gillar. Att man sedan oavsiktigt trampar någon på tårna får man ta. Lite svinn - du vet;-)
  Så himla roligt att du gillade mitt inlägg iaf. Du hade verkligen inte behövt länka tillbaka, men jag tackar ödmjukast!
  Det roliga med min lista är ju att ni kikar in hos bloggar som ni annars inte hade upptäckt.
  Önskar dig ett riktigt gott (blogg-) år 2013.

  PS. Kaelas frågor är just ett sådant exempel på vad jag menar med variation i din blogg. Å som du känner mig vid det här laget - så kommer jag att kika in hos henne och kolla, men har känslan av att hon är alldeles för djup för mig. Det är inte negativt menat utan jag syftar på min IQ och mitt alldeles superba självförtroende;-) DS

  SvaraRadera
 8. Ja, det är lätt att få lite blogg-prestationsångest såhär vid nyår. och jul också, för den delen. Man ser alla andras fina inlägg, fina avslut, fina tankar. Känner att man också skulle vilja, men sen hinner/ orkar man inte. Får inte ihop nån fin kavalkad av bilder från året som gått, ingen passande avslutning.
  Så tack för att du INTE skriver en årskrönika! Då är det liksom mer okej att jag inte heller gör det, känns det som...
  Och tack för en massa fin läsning! din blogg är en av de som jag hittat till och som jag fastnat för under detta år :)
  Får önska en fin sista dag på 2012 och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 9. Hihi - sitter här och skrattar gott åt din Juleskums-kommentar.
  Rött OCH grönt är ju julens färger...fast tomtarna i påsen är skumt mintgrön-aktiga. ;)

  Kvällskram! ♥

  SvaraRadera
 10. Fantastisk fint innlegg, Eva! Jeg liker så godt det du skriver, så presist og ofte til å smile av,- det være seg her eller dine kommentarer du legger igjen hos alle andre, inkludert meg!
  Takk for året som gikk og jeg ønsker deg et riktig godt nytt år!
  Og ps. Grattis med omtalen hos BP:)

  SvaraRadera