onsdag 12 augusti 2015

Upp som en sol ...


... ned som en pannkaka?
Lite fika c/o Instagram @evatrillian


Det har kommit en uppgradering till Windows. Vi som hade en äkta 8 kan nu få version 10, gratis. Kul. Bra. 

Sagt och gjort. 

Uppgraderingen fungerade utan problem. Nya versionen ganska självförklarad. Toppen.

Ni anar vart det här är på väg, va'?

Två utflykter på två dagar :) Mängder med foton att leka i PS med och få visa er från Pilane och Udden skulptur - båda fina ställen med konstverk utomhus. 

Sätter mig för att glatt ladda ner mina bilder från kameran till datorn. 

Men. Nähä ...

Nya Windows känner inte igen filerna i min Nikon. Inte i sambons heller. Hittade DEN HÄR sidan som förklarar att problemet finns (Det menar du inte?) och att det inte är löst än (va?) men att PytteMjuk vet om problemet och jobbar på det. 

Jaha.

Och under tiden? För jag kan ju inte tänka mig att det är ett av de största problemen de har att ta itu med - så vi stackars fotogalna är nog inte prioriterade på något sätt. 

Nåväl. Någon egen lösning ska vi nog komma på. 13 kommentarer:

 1. Det är så himla frustrerande med sånt där. Tekniken ska liksom bara fungera!! Jag har i en månads tid fått upp avisering på min telefon att göra fullständig systemuppdatering. Har inte vågat, så var tredje timme måste jag trycka på skjuta upp istället. Går liksom inte att få bort, så snart måste jag väl göra den där uppdateringen. Men är just rädd att saker inte ska fungera sen. Kan du använda en annan dator och lägga in bilderna på, tex på jobbet, lägga över på usb och sen till er dator?

  SvaraRadera
 2. Tack Eva för det inägget! Är i samma situation som du, men har inte uppgraderat till Windows 10 än, vilket verkar vara ett klokt beslut! Avvaktar din avrapportering. Är ju tekniskt handikappad som du vet;-)

  SvaraRadera
 3. Usch jag gillar ju inte uppgraderingar alls, det brukar alltid krångla till det för mig.
  Men jag kommer nog dit jag också vad det lider.
  Säger som BP ska avvakta hos dig....en till teknisk handikappad.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Inte alls kul! Just nu känner jag mig riktigt belåten för egen del, har sagt bestämt nej till 10:an innan den är frisk från alla barnsjukdomar!
  Hoppas du kommer på någon lösning!

  SvaraRadera
 5. Aj, aj, aj. Hos mig fungerar allting lite bättre efter att ha lagt in 10an! Det var oväntat för mig, men jag avskydde 8an så jag tog första chans att bli av med den. Hoppas du får en lösning. Det brukar ju dyka upp rätt fort på nätet.

  SvaraRadera
 6. Ja varför ska det bara vara enkelt och funka?!? ;-)

  SvaraRadera
 7. Mannen upplevde samma sak som du. Det gick inte att ladda ner foton. Och en hel massa annat, stämde inte heller.
  Han har suttit i flera timmar vid datorn nu. Jag avvaktar.....
  Kram Karin

  SvaraRadera
 8. huuuhu, vilken fasansfull upptäckt. Jag kan inget annat än att hålla tummarna, själv kör jag mac, om nu det är bättre? hos mig är det mesta Ur funktion för tillfället.
  /kiki

  SvaraRadera
 9. Frustrerande när det inte fungerar som det ska. Jag hoppas att de löser problemet snart för jag kan tänka mig att det finns åtskilliga tusental som är lika frustrerade som du just nu. Håller tummarna. :)

  Ta hand om dig Eva.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Det nya Windows mjukvaran verkar ha lite barnsjukdomar. En bekant köpte en ny dator som inte riktigt ville fungera som den borde. Det visade sig vara mjukvaran. Efter firman som sålde datorn gick in och ändrade en siffra någonstans - typ från en 2:a till en 4:a fungerade sedan allt som det skulle...

  SvaraRadera
 11. Har hört många haft problem med 10:an, själv kör jag på 8:an fast ändrat den till 7:an :)

  SvaraRadera
 12. Jag tror det kallas livet :) Men ge inte upp, jag vägrar att bli slagen av ettor och nollor...

  SvaraRadera
 13. Så trist... satt igår och funderade på om jag skulle ladda ner 10:an, men med dåligt med utrymme i den här datorn så beslutade jag mig för att avvakta...
  Hoppas det löser sig för dig och alla andra som fått problem!

  SvaraRadera