tisdag 22 mars 2016

Människor som gör mig stolt #1


Kanske blir det här ett återkommande tema - jag tror det - därför får det heta #1!

Människor som gör mig stolt ... över att vara människa ... över att få vara del av en värld med så mycket klokhet mitt i allt annat som surrar omkring oss dagligen!

När jag pratar med konfirmanderna så pratar vi - bl.a. - varje år om människor vi ser upp till. Jag tänker att det (i alla fall i de här inläggen) är ungefär samma sak.
Överst på min lista över människor som gör mig stolt över att vandra på samma jord som de är mina två söner och min sambo - goda förebilder som jag är stolt över att få ha i min närhet. Varför? Kanske mest för att de är de de är, helt enkelt. Raka, schyssta människor som strävat (och strävar) i sina liv för att kunna må så bra som möjligt ... och som inte gett upp. Fantastiska människor!

Idag vill jag nämna Eddie Izzard - en brittisk komiker som kom ut som trans för 31 år sedan. Som han säger i klippet nedan: "Jag bär manliga gener och kvinnliga gener." 
Ett av mina favoritcitat av honom är, i all enkelhet: "De är inte kvinnokläder - de är mina kläder, Jag har köpt dem."

Se klippet där han förklarar det här med trans medan har får sina naglar fixade i en paus i sitt maratonspringande - jo, han springer 27 maraton på 27 dagar - för välgörenhet. Läs mer om det HÄR och om vad Sport Relief är HÄR!


Och hur gick det med utmaningen?

Han gjorde det!
Se HÄR!

"Today our marathon man reached the statue of the man who inspired him, and has so far raised an absolutely magnificent £1,351,722. The 27 marathons were a touching salute to the great Nelson Mandela, but now it is time to salute Eddie Izzard. What a person and what an extraordinary achievement!""Do not judge me by my successes, 
judge me by how many times I fell down 
and got back up again." 
- Nelson Mandela


4 kommentarer:

  1. Fantastiskt! På så många sätt!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen människor som göra såna här stolleprov!!

    SvaraRadera
  3. Eddie Izzard är en förebild för alla. Maken och jag bara älskar honom. Eloge!

    SvaraRadera