söndag 12 november 2017

En smakebit: The Book of Dust av Philip Pullman


Varje söndag hjälper Astrid Therese på bloggen Betraktninger att bjuda varandra på smakbitar ur de böcker vi läser.  Alltid kul att få lite boktips och lite försmak. Inga spoilers! Se andras smakbitar för dagen HÄR! 

När jag kör bil, vilket jag gör en hel del både till och från jobbet och i jobbet, så lyssnar jag på böcker. När jag lyssnar på böcker är uppläsarrösten viktig. Jag har lagt ner fler än en bok på grund av att jag inte klarar av rösten eller sättet uppläsaren läser på. Kanske låter kinkigt, men är inte mindre sant för det ;)

Just nu lyssnar jag på en fantastisk uppläsare vid namn Michael Sheen när han läser Philip Pullmans bok La Belle Sauvage - bok 1 i en ny trilogi (The Book of Dust) som författaren benämner som en "equel" (inte sequel eller prequel) till böckerna om Den Mörka Materian (Guldkompassen, Den Skarpa Eggen, Bärnstenskikaren).

Om boken kan man läsa:
Eleven-year-old Malcolm Polstead and his dæmon, Asta, live with his parents at the Trout Inn near Oxford. Across the River Thames (which Malcolm navigates often using his beloved canoe, a boat by the name of La Belle Sauvage) is the Godstow Priory where the nuns live. Malcolm learns they have a guest with them - a baby by the name of Lyra Belacqua...

Så, idag lägger jag in en länk här så att ni får lyssna till denna fantastiska uppläsare som läser en väldigt bra bok; Michael Sheen läser ur La Belle Sauvage, del ett av serien The Book of Dust:


16 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Just uppläsarna är ett av flera skäl varför jag inte lyssnar på ljudböcker.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst något av Pullman, men om jag ska döma efter filmen Guldkompassen så skriver han spännande böcker. Michael Sheen förresten, är det skådespelaren Michael Sheen?

  SvaraRadera
 3. uppläsaren betyder allt. jag har också lagt böcker åt sidan på grund av uppläsaren. Michael Sheens röst gillar jag liksom Stephen Frys. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Ljudböcker funkar tyvärr inte för mig - har svårt att behålla koncentrationen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Virker som en spennende historie :)

  SvaraRadera
 6. Har en kompis som jobbar som uppläsare... av böcker som handlar om matematik och fysik. Två ämnen som kräver en "entusiastisk" röst tycker jag. Tyvärr valdes hon dock på grund av hennes "tråkröst". Man tyckte att sådana ämnen kräver just en röst som får en att somna... Märkligt!
  Har aldrig lyssnat på ljudböcker så...

  SvaraRadera
 7. tack för fin smakbit, blev nyfiken!

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Varsågod! :)
   Hittar inte till din blogg (ingen länk i din profil) - så jag tackar för kommentaren här :)

   Radera
 9. Perfekt att lyssna till böcker, då hinner man läsa så mycket mer. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
 10. Uppläsaren är verkligen viktig när en lyssnar. Michael Sheen noterar jag för framtida lyssning. Pullman känner jag till men har inte läst något av författaren. Tack för tips och intressant smakbit! :)

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Verkar som en spännande bok. :)

  SvaraRadera
 12. När jag läste Den mörka materian för länge sedan så älskade jag de böckerna! Skulle nästan vara kul att läsa om dem,samtidigt som jag är lite rädd att bli besviken.

  SvaraRadera
 13. Måste faktiskt läsa lite Pullman, det har jag insett förr här hos dig. Undrar om sonens gamla guldkompass finns kvar i gömmorna?

  SvaraRadera
 14. Jeg hører på bøker når jeg går tur med hunden min. Det kan være ganske kjedelig å gå rundt og rundt i byen, så da hjelper det veldig med lydbøker. Denne boken her skal jeg lese, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg er så heldig at jeg får et eksemplar av denne fra forlaget. Jeg må kose meg med den en dag jeg har helt fri :-)
  Ha en riktig fin ny uke, Eva!

  SvaraRadera
 15. Guldkompassen och hela den läste jag för många år sedan, tror jag tyckte den var lite sådär ... Men tack för tipset ändå, alltid skoj att få höra om mer.

  SvaraRadera