söndag 3 februari 2019

En smakebit: How to Stop Time av Matt Haig


”En smakebit på søndag” är en bloggutmaning som drivs av bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger växelvis, varannan vecka. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av den. Inga spoilers tillåtna!

Den här veckan är det Flukten fra virkeligheten som håller i det!

Just precis idag har jag börjat på How to Stop Time av Matt Haig - eller Historieläraren, som den heter på svenska.

Om den svenska översättningen kan man läsa:
Tom Hazard bär på en hemlighet. Han ser ut som en ordinär 41-åring, men har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv. Det är en bitterljuv roman om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det kan ta en livstid att lära sig att leva.
Min smakbit kommer från någon av de allra fösta 20 sidorna - jag har ju just börjat:

The longer you live, the harder it becomes. To grab them. Each little moment as it arrives. To be living in something other than the past or the future. To be actually here. 
Forever, Emily Dickinson said, is composed of nows. But how do you inhabit the now you are in? How do you stop the ghosts of all the other nows from getting in? How, in short, do you live?






13 kommentarer:

  1. verkar intressant, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  2. har inte läst något av den här författaren. fast jag tror att han har fel. jag tror att en får lättare att leva i nuet när en blir lite äldre. tror jag. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  3. tack för en intressant smakbit!

    SvaraRadera
  4. Historieläraren har jag kikat lite på men inte läst. Än. Det där med att leva i nuet kan ha sina sidor även när en blir äldre, det förflutna kan bli viktigt då men det är förstås individuellt och äldre idag lever många gånger ett annat liv än vad det gjordes för 10-20 år sen....Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  5. Jeg er veldig glad i bøker om tidsreiser, men dette er kanskje en bok om det å leve lenge istedenfor? Den hørtes veldig interessant ut så jeg skriver den på leselisten :-)
    Ha en riktig fin søndag!

    SvaraRadera
  6. Bra fråga... Den här författaren skulle jag vilja läsa något av!

    SvaraRadera
  7. Den boken tyckte jag mycket om! Tack för smakbit och trevlig söndag

    SvaraRadera
  8. Den här fick jag i julklapp förförra året, tror jag. Har läst en annan bok, Människorna, av honom som jag tyckte väldigt mycket om.

    SvaraRadera
  9. Lite småsugen på den boken. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  10. Inte min genre. Lite Dr Who över boken eller...

    SvaraRadera
  11. Tack för smakbiten! Länge velat läsa något av författaren, och denna titel kände jag inte till. Börjar nog med Anteckningar från en orolig planet först, tror jag.

    SvaraRadera
  12. man vill inte leva i nuet när man fryser ...

    SvaraRadera