söndag 12 januari 2020

God fortsättning!Till för inte alls så länge sedan kunde jag se på livsstilsklipp/läsa inlägg från mina favoriter och samtidigt som jag njöt känna att det fanns så mycket jag själv inte hittat – en längtan efter... vad?

Det var, förstår jag nu, en längtan som kom sig av att inte själv ha hittat hem.

Vi har flyttat. Igen. Vi flyttade från hus till lägenhet för ca två och ett halvt år sedan. I november förra året flyttade vi igen – till en annan lägenhet.

Många tycker nog att det var mer än lovligt galet. Vi bodde nämligen på markplan (på ena sidan lägenheten – den som räknades: ingången) – vilket kan anses vara mer än bra för ett par som, helt klart, är på gammelsidan om 50. Men, v
i bor nu på vad som räknas som fjärde våningen. Tre trappor utan hiss. 

Trivsel.

Vi har en granne under oss men inga grannar vägg i vägg eller ovanför oss. Vi har 2.75 m i tak i köket (olika takhöjd i alla rum – köket har högst). Utsikt över hustaken och en glimt av havet nu när träden är utan löv. Det knarrar i golvet på vissa ställen och när det regnar smattrar det på små halvtak över våra höga fönster.

Det är roligt att laga mat. Mysigt att städa. Underbart att sitta i köket och läsa tidningen – med radion på och brinnande ljus, oavsett tid på dygnet. Det blir fler och fler gröna växter i våra enorma fönster! Jag kan göra mig en stor kopp te och sätta mig på barstolen i vid köksfönstret, med sockklädda fötter på det gamla elementet …


Jag är hemma.


5 kommentarer:

 1. Så härligt det låter! Välkommen hem!

  SvaraRadera
 2. Så du "lever" fortfarande! Det var glädjande att höra:-) Trodde du hade lämnat Blogglandia för gott, att du tröttnat helt enkelt.
  Jätte kul att läsa att den nya lägenheten är så fin och att du/ni trivs i nya hemmet.
  God fortsättning till dig också:-)

  SvaraRadera
 3. Men åh vad roligt att få ett livstecken från dig, Eva! Och det låter ju helt fantastiskt med ert nya boende! Ni får skaffa matvagn gjord för trappor, helt enkelt, sådana med tre hjul på varje sida. Om de är bra/funkar har jag ingen aaaning om.

  God fortsättning på det nya året till dig med!

  SvaraRadera
 4. Då förstår jag varför ni flyttade igen. Välkomna hem <3
  Förstår också hur du upplevde det där regnvädret häromdagen ;-)
  Kram på dig <3

  SvaraRadera
 5. Roligt att du är tillbaka i bloggvärlden och att du hittat hem! Lycka till!

  SvaraRadera