måndag 19 augusti 2013

Tre frågor från Maria P


Kreativitet

Är du kreativ?
Jag fick läsa på lite HÄR.
Att skapa och problemlösning - två uttryck som fastnade från artikeln  Att skapa probelmlösningar ... Jag är en problemlösare och ser problem,  och andra oangelägenheter, lite som tetrisbitar som ska passa in ... Jag kan inte få dem att försvinna så jag får brottas lite med dem så att de inte sticker ut för mycket.
Skapandet som i konst? Jag vet inte det ja. Kanske med ord. Men mest tycker jag om att skapa bilder som återger min känsla av vad jag såg - foto!

Hur visar det sig?
Ja, det raljerade jag vidare om  under första frågan tror jag ;)

Vilken kurs/skola skulle du vilja gå för att utveckla din kreativitet om du fick välja fritt?
Jag skulle nog vilja lära mig mer som färg och form. Mest för att veta hur jag kan gå utanför ramarna utan att bli helt oförståelig. Färg och form och foto! Photoshop - göra mer av mina känslor i bilderna. DET hade varit riktigt kul.
Tills vidare får jag experimentera vidare på egen hand! :) Det är inte tråkigt det heller ;)
3 kommentarer:

 1. Här fick jag en annan syn på kreativitet. Wiki vet! Har aldrig tänkt at kreativitet har nå't med problemlösning att göra. Tycker kreativitet är mera nyskapande. Eller ja, det var vad jag trodde, men nu vet jag bättre.

  Själv är jag då ingen problemlösare men en nyskapare med bl a datorkonst.

  Hur visar det sig?
  Har några av mina egna tavlor på väggen.

  Om jag skulle få gå en kurs så tror jag att jag skulle satsa på akrylmålning respektive skapande av betong eller nå't annat material man kan "leka" med.

  SvaraRadera
 2. Många av oss som finns här med våra fototeman och tankar har ofta liknande tankar kring utveckling och kreativitet. Jag har gått kurs i photoshop för många många år sedan, i dess början. Kanske inte riktigt men det var då minst 15 år sedan. en kortare. Nu hade jag sökt en fotoutbildning på universitetet men kom inte in först för att jag lämnade in en sen anmälan och då kommer vi sist i tåget och jag har inte fått hoppa på ännu i alla fall.

  Nu önskar jag mig bara mer tid, som jag har, men prioriterar fel hela tiden. =)

  Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 3. Problemlösning så lång har jag aldrig tänkt för mig är det nog mer att man får något (hyfsat konstnärligt) gjort.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...