söndag 26 maj 2013

Trött, nöjd och förväntansfull ... också!


Avslutning för de unga små. En väldigt ung man i frack! Underbart :)
Mycket sång och glädje - fika och godis. Som det ska vara!
Och imorgon till en "riktig" Ark med de allra minsta! 
...ja, och deras föräldrar förstås ;)Läser alla "peppiga" rader om hur underbara alla mammor är.
Tyckte inte det om min egen ...
Tror det inte om mig själv ...
Himlen är inte alltid blå!


28 kommentarer:

 1. Fina bilder, men visst ens mamma är inte perfekt, hon har sina defekter och tur är väl det? Min mamma är definitivt inte perfekt, vill inte ha en perfekt mamma heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem skulle orka med en perfekt mamma? ;) Och vad ÄR det (perfekt) ... kanske borde vara första frågan ;))?
   Tack!

   Radera
 2. Vilket fint kollage, även en mor har sina brister men jag älskar henne i alla fall;-)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 3. Mammor är också människor, varken mer eller mindre.

  SvaraRadera
 4. Det är inte lätt att vara mamma. Men man gör så gott man kan. Och det gjorde nog min mamma också. Och nu när jag själv är mamma så förstår jag min egen mamma mer. Kram till er, alla mammor som gör så gott ni kan! :-) Tänk så många underbara ungar vi har...

  SvaraRadera
 5. Har haft liknande tankar fast min mamma var helt ok.

  Men numera talar många om sina föräldrar på ett för mig nytt sätt.
  (kanske har det lite att göra med de nya medierna, där det känns som att det används (lite för) mycket superlativ för att beskriva livet.

  Uttryck som:
  Min mamma/pappa är min största förebild, Min mamma/pappa är min största idol o.s.v.
  Min magkänsla reagerar lite på det där...

  För mig finns inga perfekta föräldrar, de är bara helt vanliga människor (med alla sina fel, brister och goda sidor) som kämpar på.
  Idoler känns inte som en helt trovärdig beskrivning - i MINA öron.

  Jag tror inte ens att ALLA föräldrar "gör så gott de kan", men de flesta försöker nog.

  Å ALLA barn är ju inte underbara heller...utan kan också begå hemska saker.

  Varma hälsningar/SoF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka funderingar.
   Superlativen är inte bara kutym, de är också det enda accepterade? Det är inte ok att säga att min mamma/pappa var/är inte en bra mamma/pappa/människa ... men ibland är det sant. Och nödvändigt att få säga. Jobbigt att höra, ja- men vem har företräde; berättaren. Eller, så BORDE det vara i alla fall.
   Vi är, alla, bara människor, ja ... men ibland räcker det inte att säga det. Det räcker inte för att göra allt bra. Ibland är sanningen smärtsammare än så.
   Visst är det härligt om man kan ha sin förälder som idol :) Och jag hoppas att det finns de som verkligen har det! Men, jag är nog benägen att känna som du.
   Tack för att du tog dig tid! ♥

   Radera
 6. Vilket fint collage med stämningsfulla bilder! Alla människor har sina fel och brister, även mödrar! Som mamma måste man acceptera att man inte alltid har varit på topp och skulle kunnat ha gjort saker bättre!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara bilder, jag gillar dem verkligen och tänker din arbetsgivare borde ta tillvara på dig och ditt fotograferande - fina bilder till er hemsida.

  Apropå mammor så har vi ganska högt i tak, mina barn och jag vilket gör att jag skämtar ganska friskt om hur "fantastisk" jag är och de skämtar tillbaka, vi tar inte så allvarligt på det där med att vara bra - vi bara är mot varandra. Visst har min mor sina brister samtidigt som hon är helt underbar och hon har fått uppleva mycket sorg vilket gör att jag är extra rädd om henne och frågar någon mina barn så finns det ingen bättre människa, till och med jag kommer nog i skymundan. =)

  Det handlar inte om idolskap, har aldrig haft någon idol - inte ens i ungdomen. Däremot handlar det för mig om att älska någon som gjort och fortfarande gör så mycket gott för sina nära och aldrig pratar illa om någon.

  Men jag gillar din text, den är så sann samtidigt som jag kan fundera varför allt måste ut, ut till allmänheten och alla elakheter som skrivs och sägs. Vem vinner på det, förutom alla intäkter av boken. Pengar,, pengar ... jag gillar det inte.

  Ha en skön vecka nu när det lugnat ner sig och du snart får mer ledighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord :) De uppmuntrande om bilderna och de eftertänksamma kring mina korta rader! Alla bär på sin historia och de flesta gör så gott de kan utifrån den. Högt till tak är en skön inställning :)
   Snart mer ledigt :) En tur till Linköping kommande helg! Det ska bli skönt!
   Önskar dig en skön vecka!

   Radera
 8. Bra att Margareta också påpekar vilka helt underbara bilder du tar. Nu vet jag ju inte om din församling vet att du har en blogg, men om den vet det så borde din arbetsgivare verkligen använda dina helt fantastiska bilder för både webben och broschyrer (om sådana fortfarande finns vill säga).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   Jag tror att bloggosfären övergår t.o.m. min arbetsplats himmelska tankebanor ;) Men vem vet. Efter era fina ord kanske jag borde upplysa dem ;)

   Radera
 9. Jag blir så nyfiken på konstverket med Jesus (tror jag det är) hand. Det ser ut att vara tyg och broderi. Är det en altartavla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en detalj av ett altarkläde, eller antependium. Hoppas kunna visa bild på hela figuren - om foto håller och Photoshop bistår :)

   Radera
 10. Fina bilder! Inget är perfekt och inte mammor heller.

  SvaraRadera
 11. det finnes ingen perfekte mennesker (og takk for det) Men jeg tror det "nye språket" som man bruker på ulike sosiale medier oppfordrer til enten å syte verre enn verst eller å bruke superlativer og flott omtale. I så stort mon at det slett ikke betyr noe lenger.
  Ha en flott kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/05/26/fotoutmaning-helgbilden-26-maj-2013/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Jag tror vi använt så stora ord, så länge, att de mist betydelse. Kanske måste vi börja återerövra dem?
   Önskar di en fin ny vecka!

   Radera
 12. Måste kommentera - du åker till Linköping och jag kommer hem därifrån. Grönt och vackert men blött var det nästan hela veckan. Nu lovar det fin väder där nere. Ha det gott i staden som jag tycker är vacker med trevliga människor.

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder som inger hopp och framtidstro. Altarklädet ser otroligt vackert ut. Ska bli kul att se hela figuren :-)

  SvaraRadera
 14. Tänkt att du vet väl om att du är världefull alltid fungarar. Underbar sång dom vi alla forde lära oss av. Fina bilder!

  SvaraRadera
 15. Fint och varierat helgkollage, det verkar vara en tid med mycket jobb för dig under våren men du verkar trivas :) härligt!

  SvaraRadera
 16. Underbar, varför inte? Bra, i alla fall. Det är du. Och hoppas att vi ses till helgen då :)

  SvaraRadera
 17. Att vara förälder är inte lätt med alla ens mänskliga fel och brister. Men det är just det som är det mänskliga - att fela och lära sig av det.

  SvaraRadera
 18. Oj, nu blev jag alldeles förvirrad !! Vad sjutton var det nu jag spontant tänkte och skulle skriva när jag såg ditt inlägg. Det for dessvärre helt bort med vinden efter att ha läst övriga kommentarer. Hur som helst ser jag ett väldigt fint collage av bilder :-) Peppiga rader om mamma har här fått en negativ undermening och så kan det vara. Att vara mamma kan inte vara lätt. Min egen gick bort i cancer för ett halvår sen. Ensam med fyra barn när hon var bara drygt 20 år. Vi hade dessvärrre ingen vidare kontakt av olika skäl. Själv har jag inga barn på gott och ont. Nämen.. nu kom jag in på helt andra saker... ;-) Ha en skön fortsatt vecka :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   :) Det var många vänder i kommentarsfälten! Härligt när vi vågar tycka, säga, fundera med varandra - och inte alls svårt att förstå att det är svårt att tappa sin egen tråd ;)
   Skillnaden mellan människor med barn och människor utan barn är nog bara just det; barnen ;) annars är vi alldeles lika och varken mer eller mindre människor med fel, brister och alldeles fantastiskt mycket bra :)
   Önskar dig en bra vecka!

   Radera
 19. Härliga bilder från din helg!
  Unge herrn i frack - läckert!
  Mor ja - och hennes dag.
  Varför en speciell dag?
  Och att vara mor - inte alltid så lätt.
  Jag har nyss lärt mig uttrycket "tillräckligt bra"...

  SvaraRadera