tisdag 20 januari 2015

Flera - ett fototema


Vi  (läs; jag) köper dem till varje jul. Nötknäckaren (nej, inte "knäpparen") åker fram - som den gör varje år och har gjort sedan ...ja, Adam var länsman och jag var ett barn. Och sedan? Sedan äter D.Y. några stycken. ... Det var det det! 

Men visst är de snygga att se på!?Tisdagstema18 kommentarer:

 1. Så gott men farligt för tänderna;-)

  SvaraRadera
 2. Og gode, synes jeg.
  Ha en fin dag.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2015/01/20/flere/

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Samma här, fast din blandning är roligare att titta på än vår. Vi äter nämligen bara valnötter...

  SvaraRadera
 4. Ser riktigt lockande ut! Det är flera år sedan jag köpte julnötter, insåg att ingen åt av dem. Antagligen för besvärligt att knäcka dem lat som man är!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Mums! Mina brukar till slut knäckas och hamna hackade i en fruktsallad! :)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Ja de är väldigt fina att ha framme, goda också. Hos oss tog alltid valnötterna slut först :) kan ana en sådan där under dina nötter i bilden...

  SvaraRadera
 7. Dom är ju faktiskt vackra att se på,,,men goda och nyttiga också.... Här hemma har vi inte haft nötter till jul de senaste åren just pga av att de blir liggande ...Brukade slänga ut hasselnötterna till hackspettarna och ekorrarna,efter jul

  SvaraRadera
 8. Visst är de vackra att tittat på, men nötter är annars så tråkiga, speciellt sådana man måste knäcka själv. På jul ska det vara godis, som bara smälter i munnen ;-P

  SvaraRadera
 9. Väldigt vackra att se på, som ett litet konstverk!

  SvaraRadera
 10. Väldigt fina att titta på. Borde medfölja någon som knäckte dem åt en.

  SvaraRadera
 11. Helt underbara att titta på ! Precis i min smak när det gäller färgnyanserna som känns härligt varma. Sen är ju nötter både gott och nyttigt. Har valnötter, mandlar och en och annan hasselnöt i yoghurten varje morgon tillsammans med honung. Det är mumsgott det vill jag lova ;-)
  https://anitasmalta.com

  SvaraRadera
 12. Ja snygga är dom. Men det blev inga den här julen. Tänkte faktiskt inte på det.

  SvaraRadera
 13. Bland flera sorters julnötter brukar de flesta ha någon favorit och de övriga blir gärna liggande. Har du inga fåglar du kan mata med resten?

  SvaraRadera
 14. Verkligen en kul illustration till dagens tema!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Så många att du har flera kvar? I vilket fall en jättehärlig bild!

  SvaraRadera
 16. Idèn av något kan vara nog så bra. Vackra är de...och goda, tycker jag.
  /Kiki

  SvaraRadera
 17. Vackra att titta på och roliga att känna på, men äta, nja... När jag var liten och bodde på landet åt vi ändå rätt mycket av dem på julen, det fanns inte samma tillgång till godsaker då, så nötter fick det bli. Skålen stod på ett gammalt skåp som stod på väldigt låga ben, omöjligt att komma åt under skåpet. Relativt ofta tappade vi en eller flera nötter so rullade in under skåpet. Resten av vintern kunde vi se hur lilla husmusen kom från garderoben där mushålet fanns, sprang längst rummets väggar, in under skåpet, och sen sprang tillbaka med en nöt med sig. Vilken skattkammare!

  SvaraRadera
 18. Snygga att titta på, goda att äta :)

  SvaraRadera