fredag 24 juli 2015

Allt och ingetSemester. Vad gör man då? Allt och inget. Mest inget ... men det känns skönt :)
Kalas har vi varit på och det var DUPLO i ett paket :) LEGO för den med sämre syn ... eller den som inte har finkoordinationen än. DUPLO är inte längre bara klossar. Nej, nu behöver man inte tänka själv med de heller. Himla tur ;) ungarna kanske kunde få fantasi eller nå't!
Vi har fikat på mysiga ställen, ätit lunch hemma - när andan (eller hungern) fallit på ... och så gått lite. Med betoning på lite ... så skorna ser fortfarande nya ut. Najs!

Så lyssnade jag färdigt på Go set a Watchman av Harper Lee idag på förmiddagen.  Den måste smältas. Jag tycker om den. Mycket. Reese Witherspoon gör ett väldigt bra läsarjobb och berättelsen är bra - obehaglig men bra. Mycket mänsklig. Om hur människor är goda/onda ... helt enkelt komplicerade. Ingenstans är den PKÄven mina egna frågor till mig själv som läsare blir komplicerade. Får man gilla en bok som använder ordet neger? Är det ok att hänvisa till att den är skriven för så länge sedan? När den som jag mest håller för "riktig" sitt tyckande i berättelsen inte heller håller måttet ... är hon ändå så bra att jag får ge henne cred? ... lite samma problematik som huvudkaraktären i boken ... Ja, ni hör; den måste smältas.
Goodreads gav jag den en 4 - och det får den behålla, oavsett var jag landar. Det är svårt att inte gilla böcker som får en att tänka.

Ovädret är tydligen på väg hit från Tyskland. Tidningarna hade det som stora rubriker, såg jag när jag väntade i kassan på ICA. Nu har de ju haft fel förr ... men jag har ett bokpaket att hämta ut, som tur är - ifallatt, liksom!

Hoppas ni alla har det bra :) Lediga eller inte! 
8 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag du har haft! :)
  Eller förhoppningsvis flera...
  Jag såg också nått om ett nytt oväder. Känns som dom avlöser varandra här uppe i Skandinavien.
  Men vi har haft ett underbart dygn med trevligheter och SOL!!!!!
  Det ger naturligvis mersmak.
  Men kommer ändå ha det i minnet de närmsta dagarna med dåligt väder.
  Stor kram till dig! ♡

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder med Duplo klossarna. Jo då, ser man inte lego längre så är Duplo ingen dum idé alls;-) Åsså gillar jag det spruckna tegelbruket bredvid - det skulle då inte hänt med varken Duplo eller Lego;-)

  Åsså gillar jag dina skor - dom är häftiga, fräcka. Japp, ibland kan t o m jag tycka om rosa;-)

  Idag var första dagen på två veckor då vi haft en någon sådär fin dag med sol och moln. Ingen värme direkt, men åtminstone sol. Det ironiska är ju att alla löpsedlar nu förkunnar överallt att det ska bli oväder i tre dagar. Bland annat att vi ska få en månads nederbörd på några timmar. Å så mycket som det redan har öst ner så ska det bli spännande att se hur det kommer att se ut...

  Å

  SvaraRadera
 3. Fast du kan fortfarande låta hunden få ett kaninöra ;-)

  SvaraRadera
 4. Mysig semesterdag. Har också läst att oväder är på väg, men man vet aldrig.

  SvaraRadera
 5. Haha, lite fantasi var nog inblandad i det legobygget i varje fall!
  Här har jag förberett mej för oväder med fem "nygamla" pocket från närmsta loppis, nya ljus och en stor påse godis.
  Håll i hatten och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Härliga semesterdagar! Just känslan att kunna göra allt eller ingenting är bra för det är då det känns att man har semester. Önskar dig en fortsatt bra semesterhelg!

  SvaraRadera
 7. Nu måste jag (ännu mer) låna boken efter dessa rader.
  Mycket att fundera på..det kanske är en sån sommar?
  Sitt säkert t i stormen och hoppas du har det bra.
  /kiki

  SvaraRadera
 8. Låter som om du har det rätt härligt på din semester trots det kassa vädret. Fortsätt med det!!
  Du skrev att du aldrig har hittat ett rött vin du tycker om. Om jag får rekommendera ett väldigt lättdrucket rött vin så prova gärna: Nr 5106, Morgon, ett Beaujolais.vin som är väldigt lättdrucket, servera gärna runt 16 grader, alltså lite svalare än andra rödvin. Eller ett annat liknande vin från samma producent: Nr 5003, Beaujolais-Villages. Dessutom har han så himla snygga somriga etiketter på sina flaskor, jättefina blommor.
  Eller håll dig helt enkelt till vitt :) Ha det bra!!

  SvaraRadera