torsdag 16 juli 2015

Man kan inte fota sin kamera ...


Man kan inte fota sin kamera ... om man inte har en annan kamera ...Ni förstår. Så, det här är mitt Instagramade foto av nya kameran (Instagram protesterade inte trots att ingen mat var involverad):

En gång på Hedenhös tid, när jag började fota, fick jag en systemkamera Olympus. Himmelriket i en fotoväska :) och nu är jag där igen. Olympus. Efternamnet är SH-60 (läs mer HÄR för specifikationer) - en kompaktkamera!

Enligt BP bör man namnge en kamera, så håller den längre och jag är helt med på tankegången. Min nuvarande bil heter Angus (ja, egentligen inte, om man frågar bilhandlaren), och den förra hette Leopold. Vi hade en liten bärbar dator som hette Hugo ... och jag kan fortsätta, men jag ska skona er.

Så, vad kallar man en Olympus? 


Så här fungerar min hjärna:
Olympus - berg - Grekland - grekiska gudar - mytologi - asagudar - kamera - blixt - Tor. Thor! Kameran heter nu Thor! Snyggare med h ... 

Och vad kan man göra med den då? Zooma en massa, ta foton (såklart) och så kan man bära runt den i fickan om man vill - den kommer vara så mycket lättare att ha med, och det är ju det som är vitsen med Thor. En systemkamera är inte alltid på sin plats att släpa omkring på.


Så här mycket zoomar den:


Testade kameran vi frukosten - så nu får ni se den också: Det finns roliga inställningar, filter och möjligheter till olika kollage i kameran också:Den här knuten satt jag bredvid vid frukosten.
Sa jag att jag har ny kamera? Eller märks det på att jag verkar fota ALLT?Thor blir mitt sällskap när vi ska till Rom med arbetslaget vilket var en bra ursäkt för inköpet!14 kommentarer:

 1. Grattis till nya kameran! Så kul det måste vara att testa den på alla sätt och vis! En ny värld som öppnar sig?
  Önskar dig och Thor många trevliga stunder tillsammans!

  SvaraRadera
 2. Grattis till Thor! Han verkar vara en toppen favo kompis redan nu - bilderna är suveränt bra!
  Åsså tycker jag att det är himla kul att du också namnger bilar bland annat, precis som vi:-)

  Stort tack för länken och att du följde min rekommendation:-)

  SvaraRadera
 3. Gillar beskrivningen på HUR man namnger en...i detta fall en kamera. Jag har liksom bara nöjt mig med att säga han eller hon, obs! är ingen vän ordet hen (sidospår) men har inget problem med den som är lite båda och eller ingetdera. Gillar inte ordet Mello heller...äsch tillbaka till ditt inlägg.
  Kul med din vän som är verkar vara Dunderbra! :-)
  /Kiki

  SvaraRadera
 4. Jag är helt övertygad om att du och Thor kommer att bli ett oslagbart team. Grattis till en ny härlig vänskap! :)

  Ta hand om dig.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Vilken fin kompis du har fått i Thor som alltid kan hänga med dig på nya äventyr. Fick lite dåligt samvete - jag har inte gett min kamera något namn. Får nog klura på ett - fast i skrivande stund kom jag faktiskt på ett. :-)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med ny kamera! Och kul med namn :) Thor kommer bli en bra följeslagare! Lite stort o klumpigt med systemkameran ibland. Och fina bilder blir det också, det har du ju bevisat nu :)

  SvaraRadera
 7. Fantastisk kamera men det måste ju vara någon som håller i den som är duktig också!
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Nu kommer ju bilderna bli ännu bättre här i din blogg - hur är det ens möjligt?
  Min första kamera var en Instamatic, så gammal är jag ... (och första systemkameran en Konica, mycket älskad!).

  SvaraRadera
 9. Jo, jag har ju glömt att berätta; glasögonen som gick sönder är röda inuti men blå utanpå. De kostar hela 30:- på Tiger (eller TGR som de heter här i Sverige) och har fått tillbaka sin skruv nu.

  SvaraRadera
 10. Grattis till Thor, med H såklart ;-) Följer länken, läser lite om specifikationen och tycker du verkar valt helt rätt. Liten och smidig dessutom men... har den ett "titthål" ?? Jag menar om man fotar som med mobilen via en display ?? Har en liten kompakt superbra kamera Leica V-Lux 20 köpt 2011 men kan inte använda den. Iallafall inte i dagsljus för då ser jag bara mig själv i displayen eftersom den inte har det där ögat. Så det blir till att bära runt på min tunga systemkamera i värmen.
  Superfina bilder har du iallafall tagit och jag gillar verkligen det blå repet !! Ska du till Rom ? Låter spännande och då får du verkligen öva att handskas med din nya kompis.
  Nu ska jag fundera på vad min Canon ska heta för den ska såklart också ha ett namn. Inte Larnita igen för det heter både bilen och huset vi en gång hade och dessutom står det för både mig och maken, Lars/Anita och den här är ju bara min ;-) Hmm... ???
  Nåja, önskar en trevlig helg och när än resan bär av till Rom så hoppas jag det blir en riktigt lyckad trip :-)

  SvaraRadera
 11. Ny kamera får bra betyg av mig!

  SvaraRadera
 12. Min första systemkamera var en Olympus. Och jag är fortfarande lite kär i det märket, fast jag har ett annat märke nu. Är väldigt sugen på deras nya spegellösa kameror, men får väl vänta tills den här lägger av. Kul med ny kamera och att testa alla möjligheter. Fortsätt att fota allt! Det är bästa sättet att lära sig inställningarna.

  SvaraRadera
 13. Vad kul med en ny kamera! Verkar som du och Thor kommer att trivas ihop och bjuda oss på många fina bilder! :)

  SvaraRadera
 14. Vad kul med en ny kamera, och ett bra namn. Har inte namngett alla mina kameror och det kanske är dags för det. Vet inte ännu vilken jag skall ta med mig till Turkiet nästa vecka. Men jag tror att det får bli den kompakta systemkameran, den är mindre och lättare att ta med sig. Eller om man skall nöja sig med mobilkameran. ;) Ha en fin Söndag!

  SvaraRadera