söndag 16 december 2018

Trött och glad


Söndag kväll. Tredje advent. Lugnet har lagt sig. Veckan som gått har varit så full av glädje, fart, folk och jul att det stått härliga till. 

I vår kommun har vi Kommunens Lucia – men det är Svenska kyrkan som har hand om det hela. Allt. Med den äran. I år har vi haft 27 ungdomar med och det slutade med fantastiska dagar av genrep, kröning och turné! Vilken sångglädje 😃 vilket gäng! Tillsammans med dem har jag och mina kollegor 3 lotsat och stöttat, skrattat, fixat, spelat och sjungit i dagarna 4! Underbart!

Igår var det dop för två av våra blivande konfirmander. Fint att få vara med om det!

Idag hade vi familjefrukost och pyssel innan vi plockade fram julkrubban i en gudstjänst i all enkelhet. Många kom och vi hade verkligt trevligt! 

Hur kan man annat än få god julkänsla av dagar som dessa? 💝

Veckan som kommer är dagarna fulla av jobb, men i lugnare takt. Mest ser jag fram emot att få;
1: umgås med en åk 1 i en av våra kyrkor. Vi ska fika, titta på kyrkan och berätta julens berättelse, tillsammans!
2: ha julavslutning med våra unga ledare och äldre unga ledare. De är i åldrarna 15 till 21. Ett gäng att trivas med! Planen är att vi ska ha riktigt "ojulig" mat. Spagetti och ****färssås (**** för att det inte kommer vara på kött i så fall) var ett av förslagen 😀 Låter helt ok! Vi får se vart det landar. Julklappsleken ska vara med i alla fall :) Det är liksom tradition!


Hemma blir det juligt med små medel. Datumljuset brinner vid kvällsfikat. Adventsljusen tänds på söndag em/kväll och stjärnorna och ljusstakarna lyser i våra fönster!

Hoppas ni alla hinner njuta av adventstiden. Julen kommer gå fort om vi inte redan innan hunnit dra ner på farten.








5 kommentarer:

  1. Låter som en jul i lagom tempo! Ha det så fint i helgerna!

    SvaraRadera
  2. Då har du haft fullt upp även den här veckan. Tycker faktiskt att det är mycket roligt att just din kyrka verkar ha många entusiastiska och unga ledare som dessutom håller på traditionerna. Läste att många kommuner/företag skippade luciatågen i år, på grund av för mycket "tjafs". Himla synd!

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt med familjefrukosten! Det gäller att ta vara på stunderna. Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  4. Vill önskar dej en God Jul från mig i Wales! Nadolig Llawen!

    SvaraRadera
  5. Det låter verkligen som om du fått bygga upp en skön adventsstämning under december, i bra takt och med trevliga människor. Själv såg jag teves luciaprogram två gånger för att tvinga mig förstå att julen närmade sig.
    Önskar dig en riktigt skön och kärleksfull jul!

    SvaraRadera