fredag 1 november 2013

Livsberättelser

 livsberättelser


När jag ser tillbaka på mitt eget liv så ser jag en brokig tavla -
en brokad med klungor av färger och mönster
Några få ställen har symmetri som här ovan - både ljusa och mörka -
Andra är kaos ...


Life forms illogical patterns. It is haphazard and full of beauties which I try to catch as they fly by, for who knows whether any of them will ever return? - Margot Fonteyn
13 kommentarer:

 1. Ja nog är ett liv som du beskriver det. Jag tror att det är det som gör oss till ödmjuka personer med förståelse och empati. En vacker tavla som passar utmärkt till din text.

  SvaraRadera
 2. Fin samstämmighet mellan bild och text! Livet är oförutsägbart, vi får uppleva både höjdpunkter och djupa dalar!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ja så har det nog varit för dom flesta av oss.
  Ha en skön allhelgonahelg;-)

  SvaraRadera
 4. Det kan även jag skriva under på. Ett perfekt liv vore väldigt tråkigt, det måste finnas stopp på vägen, hur ska vi annars lära oss något av livet? Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 5. Bra text som stämmer överens med bilden. Som du skriver, så är livet både upp och ner.
  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 6. Tack för ännu ett fint citat! Jag snodde det och postade på facebook. Hoppas det är okej :)

  SvaraRadera
 7. Fint och tänkvärt tolkat. Livet är verkligen en väldig bergodalbana och tur är väl kanske det. Bara det inte är för många nedförsbackar. Din illustration är en betydligt vackrare liknelse. Man lever och man lär, det går upp och det går ner och hit och dit.
  Funderar ibland på att när man en gång går bort, vilket vi alla onekligen en gång ska, då måste man vara sprängfylld av erfarenheter och kunskaper man lärt sig under livets resa. Erfarenheter och kunskaper man säkert behövt tidigare under livets gång. Många fundringar väcks när man tittar in hos dig ;-) Ha en skön helg Eva.

  SvaraRadera
 8. Visst är det så och konstigt vore det annars (och lite tråkigt) om livet bara varit en raksträcka. Tanken med träden visar väl också på det genom många olika sätt. Tänker på den stammen vi så väl behöver, och rötterna, sedan grenarna av olika styrka och karaktär genom dem växer löven och så kan vi fortsätta att tolka.

  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 9. Ah det bästa med livet är kanske just det - krokiga vägar och oväntade stigar. Kanske är det en gåva på något sätt, att uppleva det svåra, att falla och att resa sig igen.

  SvaraRadera
 10. Flott beskrevet. Jeg sammenligner mitt liv med en vevd matte. Mørke og lyse farger, tykk og tynn tråd! Glad helg til deg.

  SvaraRadera
 11. Vi lär på livets stig ... framgångar o motgångar ... så är det bara :)

  SvaraRadera
 12. Ja så ser det nog ut för alla, fint reflekterat!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...