söndag 29 januari 2017

Helgbilden och tillhörande beslut
Pizza-lunch a la lördag

Inte ens uns kött så långt ögat når över hela härligheten.

Beslutet? Att inte äta kött på restauranger om de inte kan berätta om det är närodlat/ekologiskt. 
Vi äter ju schysst kött hemma - varför inte hålla på det över allt?

10 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild på pizzan! Har du lagat den själv? I så fall - eloge!!! Otroligt läcker bild!
  Det är ju inte alltid man får närodlat/ekologiskt kött i affärerna heller. Nu verkar du vara lyckligt lottad att det finns affärer som erbjuder sådant kött. Det är jag också.
  Tyvärr är det ju fortfarande så att närodlat/ekologiskt är betydligt dyrare än "vanlig" kött. Jag menar om restaurangerna satser på det betydligt godare köttet lär de ju få höja priset. Hoppas bara att de inte tappar kunder då.

  SvaraRadera
 2. ÅÅ vilken läcker bild på den godsaken - ser jag något av en kronärtskocka? Smaklig spis och vettigt val!
  Veckans kram om du inte fått någon förut :-)

  SvaraRadera
 3. Ja du pizza går rätt fort bort i mina val... det är smaken som avgör... det sega köttet är inte närodlat... Så bra att ställa krav :) Då kan man ringa och fråga före...

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig pizza!! Både ingredienser och ditt foto gör den verkligen rättvisa.
  Vi äter till 99% ekologiskt och närsprunget kött - har ju en älgjägare i familjen. Kan inte bli bättre. Billigt griskött från bl a Danmark går bort helt. Det lilla fläskkött vi köper är också närproducerat och djurvänligt. Äggen köper vi från bekanta som har höns. Skön känsla att äta när man vet att de som producerat godsakerna har det bra, får går fritt både ute och inne, sprätta, sandbada och rota på och leta mat som höns ska göra.

  SvaraRadera
 5. Den ser verkligen god ut! Ni gör det bra som håller koll på var köttet kommer från. Själv äter vi mest älg hos oss, som maken är med och jagar. Det känns OK eftersom djuret levt ett bra liv ända till sista ögonblicket, vad vi vet i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Så läcker! Vill man inte äta kött går det lika bra med selleri!

  SvaraRadera
 7. Det gäller ju att vara konsekvent, först pizza hos Anni, sen hos dig nu börjar jag bli sugen :)

  SvaraRadera
 8. Där håller jag med dig till fullo. Äter lite kött mest kyckling och fisk samt vilt och då mindre mängder. Närproducerat nötkött från gården intill. Pizza gjorde även jag i helgen på lite salami som blivit över och sedan bara olika grönsaker för resten och det blev många. God ser din pizza ut. Hemmagjorda är de godaste.

  SvaraRadera
 9. Kanske man kan lyckas få pizzabagarna att satsa på bättre veg-pizzor? Jag åt några fantastiska i Italien i somras, men där är ju i stort sett alla pizzor fantastiska ...

  (Visst undrar man vad det är för kött som serveras våra barn i skolorna?)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...