fredag 1 mars 2019

Fem en fredag v.9: Självinsikt


Så är det fredag igen och dags för utmaningen på bloggen Elisamatilda (awkward introvert) som kallas "Fem en fredag".

Den här fredagen undrar Elisa:

 1. Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
 2. Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
 3. Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
 4. Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
 5. Känner du att du vet vem du är?


Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?

Eftersom jag tänker fort är jag snabb på svar och ger ofta respons kvickt och många gånger skarpt. Har nog en tendens att uppfattas som en "jobbig jävel" (läs, som exempel, bilden i längre ner i DEN HÄR texten) som säger det andra inte vågar och många hoppades inte skulle sägas alls.

Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?

Att jag inte är rädd för att vara den jobbiga j*veln - och att jag håller vad jag lovar. Jag är en hejare på att ta det lugnt också, det gillar jag nog allra mest. Det har inte alltid varit så!

Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?

Tålamodet. Tänka ett steg längre innan jag öppnar munnen så att andra får en chans att säga sitt först någon gång då och då!

Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?

Att jag är skulle vara oförlåtande och oflexibel. Det är jag inte. Men jag ändra ju inte på mig bara för att du tycker att jag ska det!

Känner du att du vet vem du är?

Ja. Nu mer än någonsin. Men eftersom jag försöker att utvecklas och inte stagnera som människa så måste jag fortsatt lära känna mig själv. .. så det kommer ju alltid stunder där jag får lära känna nya, förändrade sidor av mig själv.


7 kommentarer:

 1. Oj så jag känner igen mig. Lite märkligt, för de svar jag hittills läst så säger alla utan undantag sig vara raka ärliga säga vad man tycker. Då kanske det bara är den typen av personer som svarar på såna här frågor? Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) så kan det vara! Märk väl, att man säger vad man tycker när man öppnar munnen betyder ju inte att man alltid öppnar munnen för att säga vad man tycker ... så kanske är det inte så stor skillnad på folk ändå, vi bara uppfattar oss så ;)

   Radera
 2. Hahaha! Så du tycker att du är en jobbig jävel... Nu är ju du och jag totalt olika, men att tänka efter före är inte min styrka heller. Ja, jag skrev det i mitt bidrag också.
  Däremot öppnar jag konstigt nog aldrig munnen först i en diskussion. Låter andra säga sitt innan jag "lägger mig i". För "sista ordet" kommer alla ihåg, inte den första talaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vi skulle vara totalt olika köper jag inte alls :) anar att vi är lika på mycket - men inte i just de bråkdelar av våra personligheter som märks i en blogg ;) För om du hade helt rätt hade vi slutat följa varandra för länge sedan ;)
   Och att jag pratar först betyder inte att jag inte också pratar sist ;)

   Radera
 3. Hoppsan ... inte trodde jag att du var en "jobbig j*vel" ... trodde du var en lugn och timid person :) Det dåliga tålamodet har vi gemensamt :)
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu skrev jag ju om vad andra kan uppfatta mig som ;) och som jag kanske kan ana att de har rätt i ibland ;)
   Önskar dig med en fin helg!

   Radera
 4. Så glad jag är att jag inte går runt och funderar på vad andra retar sig på hos mig. Så förödande det vore.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...