söndag 29 december 2013

Blad av olika slag
Var försvinner alla dessa lediga dagar? Och varför, i hela fridens namn, får jag aningens dåligt samvete för att jag inte fyller dem med så mycket att jag skulle ha ett svar på den frågan? Men det är klart; bokläsning, släktkaffe, slöa och snacka med familj ... fika, äta och allmänt bara vara - det kräver både sin kvinna och sin tid :) 
Den vackra rosen (i kruka) kom hem till oss igår. Nu står den i fönstret och längtar efter lite sol - precis som jag själv, flera gånger om dagen. Regn! Det räcker nu! Verkligen!

Nu, idag, har jag börjat läsa senaste Nobelpristagaren litteratur. 
Det är fantastiskt att det finns litteratur för alla. Men så finns det ju, bland litteratur-intresserade (både professionellt och inte) som ser ner på en del litteratur. Chick-lit, kiosklitteratur ... epiteten är många. Men, strunt i dom  - ibland tror jag förståsigpåarna höjer den litteratur till skyarna som de inte själva förstår sig på, för då måste den vara bra ;) Även inom litteraturkritikersammanhang borde man ägna sig mer åt att prisa det man tycker är bra, än att klanka ner på det man inte finner högst på den egna läslistan!
Den som nosar på böckernas förunderliga världar ska inte behöva känna att de läser fel bok ... Känner ni också att den här paragrafen börjar kännas lite som en livets allegori?

Så Munro då? Nja, jag vet inte. Än! Jag återkommer!

Imorgon måste jag ut! Luft. Folk. Stressa lite, a la vardag. Allt för att sedan komma hem, sitta i soffan och  känna att det är helt ok!På tal om litteratur:
14 kommentarer:

 1. Hoppas att du/ni får en trevlig nyårsafton
  och ett riktigt bra 2014.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Det är skönt att slappa ibland :)
  Jag vill ju läsa sådant som jag förstår mej på och som roar mej
  det är ju inte meningen att det ska ryka ur öronen på en när man läser;-)
  HAHA dessa ögon vore bra att ha på morgonrundan med vovvarna.
  Ha det bra och ett GOTT NYTT ÅR

  SvaraRadera
 3. Slappa behövs - vacker ros - inget annat att vänta!!
  O visst - litteratur gör skallen "upplysande".

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker ros! Ja lediga dagar bara försvinner, men så är det när man har roligt :)

  SvaraRadera
 5. Helgbilden är klockren!
  Jag bryr mig inte om vad kritiker hissar och dissar utan läser det jag gillar, vilket betyder att kiosklitteratur, vampyrer och deckare går bort. I stora drag så. Och jag kan säga att jag JUBLADE när Alice Munro fick Nobelpriset. Det sas innan att hon eventuellt är "för populär" för att komma i fråga. Vad är det för larv?!
  Önskar dig ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt Bokår! :)

  SvaraRadera
 6. Det är väl med böcker som med konst. En del ska betraktas som fint och annat ska gömmas undan. I båda fallen föredrar jag sådant som jag begriper!
  Fin ros du har, med glitter och allt!

  SvaraRadera
 7. Ljuvlig ros! Jag har inte läst henne än men lite nyfiken är jag allt :)

  SvaraRadera
 8. Härlig helgbild! Jag läser också helst sådant jag begriper mig på, varför spilla tid på annat!
  Håller tummarna så att du får se solen i morgon och kommer ut och kan njuta av en skön promenad!
  GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 9. Det låter trivsamt det du gör.
  Jag föredrar att använda min tid till sånt jag gillar, t ex läsa intressanta saker som jag får ut något av. Inte för att det är fint eller ska vara så.

  SvaraRadera
 10. Alla våra böcker står numera i papperskassar i förrådet, talböcker är modellen här (har jag nog skrivit förut kanske).
  Hårddisken får funka som bokhylla här.

  Har aldrig fastnat för sådana där nobellpristagare..har nog missat nåt antar jag.

  Nu får du ha ett fint avslut av 2013...det ska jag. :)

  SvaraRadera
 11. Läcker bild, det ser ut som någon slags 3d-effekt...

  SvaraRadera
 12. Kul att alla fått sig en Munrobok i julklapp..ser fram att läsa något av henne. Jag växlar mellan Goerge Orwell och kioskvältare. Det blir en bra blandning för mig just nu.
  Rosen är underbart vacker.
  Gott Nytt År och mindre regn
  /Kiki

  SvaraRadera
 13. En underbar bild och tänkvärda rader som får mig att ställa frågor till mig själv. Att slappa och göra "ingenting" gör mig mest rastlös. Är jag rastlös blir heller inte mycket gjort och det där lite dåliga samvetet knackar på och undrar varför inget vettigt blir gjort. Det är en konst att "bara vara" som dessvärre inte alla behärskar.
  Böcker. Läser vad som roar och underhåller och framför allt det som inte är för komplicerat. Tycke och smak vad som är bra eller dåligt är ju individuellt. Men visst kan jag känna att jag läser "fel bok" och då kan jag ju inte annat än att undra varför. Nog om det....

  Ha en riktigt bra dag och jag hoppas du redan sitter i soffan och att det känns Ok ;-) Önskar dig ett Riktigt Gott Nytt År från ett regnigt Malta 12 +.

  SvaraRadera