måndag 21 december 2015

Böcker lästa i novemberDet blev några böcker lästa även under november - men december har inte lämnat så många lediga stunder över för att skriva om dem - men här kommer ändå några korta rader om var och en av dem :)

Klickar man på titlarna kommer man till Goodreads sida för boken för att ni kanske vill läsa vad det faktiskt står att boken handlar om. Den här gången får ni söka själva på någon av de svenska nätbokhandlarna om ni vi veta vad de handlar om, på svenska (nåja, en del av dem är ju på svenska även på Goodreads ;)):

Den utvalde av Lois Lowry
Den här började jag läsa som e-bok under en längre biltur och kunde inte lägga ifrån mig den. Det är bok ett i en serie böcker som (har jag fått förstå) kan läsas var för sig – inte beroende av varandra, även om de har gemensamma nämnare.
Sedan dess har jag köpt hem boken med alla fyra delarna. Det blir fint att läsa under julledigheten!
En 5:a för första boken i alla fall.

Bärnstenskikaren (His Dark Materials 3) av Philip Pullman
Sista delen i trilogin! Den bättre boken av dem alla. En 5:a

The Stone Gods av Jeanette Winterson
Oj. Så fort jag läst den färdigt var jag tvungen att läsa om vissa delar – allt kändes inte helt klart. Det gör det fortfarande inte och en dag får det bli att läsa om den. Men jag gillade den. Mycket. Man måste kanske inte förstå allt?
En 4:a

Library of Souls (Miss Peregrine’s peculiar children #3) av Ransom Riggs
Den sista boken i serien. Äntligen. Kanske även min favorit I serien. Bra slut att gå, nöjd, vidare med. En 4:a

Skulduggery Pleasant 4 - Dark Days av Derek Landy
Svårt att släppa den här serien - så jag lyssnar vidare. Serien innehåller allt jag egentligen påstår mig inte tycka om att läsa om; zombies, vampyrer- you name it – och ändå …
En 4:a

Lyras Oxford av Philip Pullman
En liten berättelse om Lyra från His Dark Materials – en följenovell, kanske man kan säga. Jag lyssnade på den på Storytel – läst av författaren själv. Blev totalt charmad; en 5:a

The Greatest Gift av Philip Van Doren Stern
Novellen som är grunden till en av de mest kända julfilmerna genom tiderna (med James Stewart i huvudrollen). Novellen är bättre. Lyssnade till den en mörk kväll på väg hem från en mysig julpysselkväll – lugnande och helt rätt i stämning. En 5:a

Gangsterfarmor av David Walliams
David Walliams skriver fantastiska barn-böcker! Den här om hur generationer ändå (om än med väldigt extrema medel) kan hitta till varandra!
En 4:a


The Hobbit av J.R.R. Tolkien 4
En klassiker – läst för manga år sedan, och nu igen. Kärt återseende? Nja … jo … men … för nostalgin skull, en 4:a.


Man kan säkert låna den på biblioteken också.
5 kommentarer:

 1. Av desse har eg lese Hobbiten og Gangsterbestemor, begge gode i kvar sin sjanger - men det var også fleire av dei andre som såg spennande ut!

  SvaraRadera
 2. Ja du kommenterade ju att det regnar mest hos dig. Så jag förstår att du hunnit läsa en himla massa böcker under november. Önskade att jag var lika duktig som du. Lyckades iaf avsluta en bok som du absolut inte ens skulle ta i med en tång och dessutom börja på Jan Guillous "Blå Stjärnan". Å den boken har hittills bara framkallat gäspningar hos mig.

  Svar: Precis som du saknar jag Pumita nå't så oerhört. Hon var vass, coolt och en otroligt duktig fotograf. När jag fick tillstånd av henne att förvalta Skyltsöndgen blev jag faktiskt riktigt glad och inte så lite hedrad. Ett tungt "arv" om man säger så. Men jag tror nog att kloka Pumita insåg att temat skulle få en annan "inriktning". Jag har ju ingen fotoblogg så som Pumita hade och många andra har/hade som deltar i temat. MEN jag tycker att det är så himla roligt ändå! Jag menar det finns ju några tjejer som måste sitta i timmar framför datorn för att hitta roliga skyltar. Å de är ju så himlans bra på det. Å skyltarna passar ju perfekt in på min bloggs syfte - nämligen att få folk att le! DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sv: Du förstår att jag håller på att spricka av nyfikenhet när du skriver om en bok du tror att jag inte ens skulle ta i med tån - och så inte berättar vad det är för bok? ;) Spill the beans, lady!
   Mer Sv: Inte så att jag inte uppskattar alla roliga skyltar - oavsett hur de kommer in i utmaningen :) goda skratt har jag aldrig förnekat mig själv ;)

   Radera
 3. The greatest gift får det bli. Denna höst har mitt läsande verkligen uteblivit. Men jag hoppas på ny läslust till kommande år.
  Kiki

  SvaraRadera