fredag 4 januari 2019

Fem en fredag v. 1: Nystart


Så är det fredag igen och dags för utmaningen på bloggen Elisamatilda (awkward introvert) som kallas "Fem en fredag".


Den här fredagen undrar Elisa:

 1. Nytt år, nya möjligheter sägs det – vad tar du dig an härnäst?
 2. Vad är något som är återkommande för dig varje januari?
 3. Vad är ett nyårslöfte du lyckats hålla under ett helt år?
 4. När välkomnade du senast något nytt i ditt liv? (förutom 2019!)
 5. När känns ett år inte längre nytt för dig?


Nytt år, nya möjligheter sägs det – vad tar du dig an härnäst?

Varje år förundras jag över hur många som vill "börja om" göra "rätt", förändra - och det har under åren varit svårt att inte, i alla fall till någon liten del, dras med idet. Men, jag, som de flesta andra (även de med viljan att förändra) vet ju att det är förändringarna under de förutsättningarna som sällan lyckas komma längre än just en vilja.
Med det sagt så är ju det stora i att börja ett nytt år en ypperlig tid att fundera på livet med önskningar, drömmar och måsten.
I år är det skrivande - jag vill skriva men skyller gärna på många olika saker varför det inte hinns med eller orkas med ... Men om jag inte skriver utvecklas inte mitt skrivande - och DET skulle jag ångra på min dödsbädd. SÅ; skriva mer. 

Vad är något som är återkommande för dig varje januari?
Tacksamhet. Tacksamhet över att få, bildligt talat, chansen att stå på nyårets blanka början och blicka ut över möjligheter, Visserligen kan man göra det när som helst på året - men det är som påtagligast (för mig) i början av varje år. Tankar till alla dem som inte kom så långt (tidsmässigt), eller orkar, är också återkommande.


Vad är ett nyårslöfte du lyckats hålla under ett helt år?
Nyårslöften har jag aldrig gett - aldrig på allvar. I år skrev jag på "fejan" att mitt nyårslöfte var att lära mig skriva 2019 istället för 2018 när jag skriver dagens datum. PÅ den nivån brukar det ligga :)


När välkomnade du senast något nytt i ditt liv? (förutom 2019!)

Åh! Det tycker jag att jag gör lite nu och då faktiskt - jag tror det är det som är att utvecklas. Det senaste "stora" är väl att insikten att jag måste sluta fundera kring vad jag Borde till att faktiskt se till att Faktisk låta en del bitar av livet ta mindre plats i min hjärna. En del människor har bott gratis där - och en del situationer varit permanenta där - och nu är det nog. På riktigt :) SÅ - annat får plats, som skrivande till exempel - och bokklubbar och filmstudio-medlemskap och ... Mycket nytt välkomnas!


När känns ett år inte längre nytt för dig?
När 2019 skrivs i dagens datum utan att behöva tänka på det 😉


Hälsa på hos Elisa och läs fler tankar :)
Varför inte delta själv?

Hittade den här i ett skyltfönster på en promenad!
Den ser ut att oja sig över somligt?
Hoppas att det inte gäller nya året!


Nu helgstart. På tisdag börjar vardagen!4 kommentarer:

 1. Kul att du också hängt på detta roliga tema, för roligt är det. Elisa är riktigt duktig att hitta lite annorlunda frågor på fredagar. Gillas:-)

  Ja sista punkten har vi absolut gemensamt här:-)

  Å det där med att skriva. Du har ju faktiskt en (under 2018 ganska försummad) blogg. Men hittills i år har du ju faktiskt sett möjligheten att börja blogga på allvar igen. Jättekul tycker jag. Å som jag skrivit förut, jag saknar faktiskt dina fina bilder.

  PS. Den där ängeln lider nog av en väldigt smärtsam öroninfektion som kräver penicillin;-) DS.

  SvaraRadera
 2. Hej, jag måste erkänna att jag aldrig lagt så mycket vikt vid nyår och årsslut och sådant. För mig har liksom livet alltid flutit förbi ändå, jag har inte känt behov av att stanna upp och tänka tillbaka och planera för nytt år. Många tycker om det, jag har inte känt behovet. Nu som äldre har jag ännu mindre behov av det, så länge jag mår hyfsat, har det jag behöver för att klara mig så är det okej. Annars måste jag ju önska mig en stooor lottovinst för att kunna göra någon större förändring i livet. Jag har liksom ändå upplevt mycket av det som vi människor är satta till att göra. Inte så jag är trött på livet, o nej, men jag låter kanske livet självt styra mer över hur det blir. God fortsättning

  SvaraRadera
 3. Vad bra, då får jag ser mer av dig här i bloggen :-)

  SvaraRadera
 4. Såg denna utmaning hos Annette. Verkar kul :) Och om jag fattat rätt kommer det nya frågor varje fredag. Får väl kolla imorgon.
  Hoppas du kommer igång med skrivandet. Att skriva ger så mycket. Jag skrev jämt förr. Dagbok ca en timme om dagen (de brände jag upp när vi flyttade). Skrev små noveller typ bara för mig själv. Någon enstaka gång skrev jag dikter. Det enda jag ville bli var journalist eller författare. Men det blev annorlunda och nu skriver jag inte så mycket mer än på bloggen. Och det har ju också blivit ganska lite...
  Önskar dig trevlig helg och ett fantastiskt år! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...