fredag 11 januari 2019

Helgfrågan v. 2


Mia, från Mias Bokhörna har en veckoutmaning som heter Helgfrågan och som jag deltog i första gången förra veckan.Nu är det dags igen!

Den här veckan skriver Mia så här: Jag har tänkt mycket på val av böcker, framförallt vilken genre man väljer. Förr läste jag bara deckare men numera blir det gärna feelgood böcker och en och annan fantasy.  Och frågan bli då: Valet av genre, tycker du den ändrar sig med åren och i så fall varför?
Fantasy och Science Fiction är vad jag "förlorar mig i" och njuter av mest numera. 

I jobbet läser jag en del också för att uppdatera och/eller fördjupa mig själv/ min kunskap. Då handlar det om barn, ungdomar och tro - och allt vad de tre innebär.
MEN, ännu en genre har på senare tid krupit in: faktaböcker! Gärna kost och miljö. Fantastiskt roligt!

En Bonusfråga får vi också:
Har ni plockat bort julen än?
Endast stjärnan i fönstret hänger kvar. Den får sitta tills på söndag - för "på Tjugondag Knut, då åker julen ut"! Allt annat är borta. Allt annat innebar, typ, 8 juliga saker varav två var ljusstakar i fönstren. Vi hade en lagom julig jul med andra ord!


8 kommentarer:

 1. ljus i fönstren när det är så mörkt är bara fint.

  SvaraRadera
 2. Kost och miljö läser jag också mycket om. Inte så mycket science fiction och fantasy. Du kanske har några bra tips på böcker inom de genrerna?

  Svar: Jag gillar också den gamla klassiska deckarstilen bäst, som H-K Rönblom, och Marie Bengts kom med en nyskriven pusseldeckare i 50-talsmiljö för något år sedan, också bra. Jag tycker att deckare är mordhistorier där utredningen är i fokus, jagandet efter ledtrådar. Kriminalromaner är ofta mer actionladdade tycker jag. Numera använder man ju ofta begreppet spänningsroman för att omfatta många olika typer av spännande böcker.

  SvaraRadera
 3. Och jag som tycker jag har bantat ner julen rejält. När vi flyttade blev det "bara" 4 flyttkartonger kvar av jul-saker. Nu lyckades jag få in jul-porslinet i stora mormors-skåpet och alla julgardiner och handdukar i linneskåpet så nu har jag bara 2 kartonger i förrådet. Jag byter ut gardiner, handdukar, porslin och pyntar till första advent. Sen njuter jag hela december. Så fort det blir januari, oftast redan nyårsdagen, åker allt bort.

  SvaraRadera
 4. En behöver ljus i mörkret. Julen har övervägande åkt ut, blev trött på den, men har mycket lampor och tänder ljus och myser. ;)

  SvaraRadera
 5. Det som är Fantasy och Science Fiction för dig är deckare/spänningsromaner för mig. Men du är betydligt mera öppen för nya genrer än jag.

  SvaraRadera
 6. Fantasy och Science Fiction har jag dålig koll på.

  SvaraRadera
 7. Fantasy läser jag gärna men science fiction har det inte blivit så mycket av.

  SvaraRadera
 8. Här åkte julen ut ovanligt tidigt. Glädjen var helt borta. Julefriden likaså.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...