söndag 6 januari 2019

En smakebit: Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K. Rowling


Söndag. En söndag då bara en sak håller måndagsångesten borta: Jag är ledig imorgon också. Sedan börjat arbetarvardagen. På gott och ont :)

Men idag är det i alla fall dags att roa sig med En smakebit på søndag - och det är Flukten fra virkeligheten som står för den den här veckan. "Smakebiten" går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser. Det finns bara en regel; no spoilers!


Gå gärna in hos Mari och läs hennes "Smakebit" - där finns också länkar till fler smakbitar ur alla möjliga genrer av böcker!

Jag lyssnar just på Harry Potter-böckerna, upplästa av Stephen Fry. Vilken lyssnarupplevelse. Jag förlorar mig i Harrys värld så fort ljudboken kommer på. Just nu är det Harry Potter and the Order of the Phoenix i lurarna. Och här kommer en smakbit. 


“You do not seek to kill me, Dumbledore?” called Voldemort, his scarlet eyes narrowed. “Above such brutality, are you?”“We both know that there are other ways of destroying a man, Tom,” Dumbledore said calmly. “Merely taking your life would not satisfy me, I admit —”“There is nothing worse than death, Dumbledore!” snarled Voldemort.“You are quite wrong,” said Dumbledore, speaking as lightly as though they were discussing the matter over drinks. “Indeed, your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness..”15 kommentarer:

 1. Harry Potter läst av Stephen Fry är jättelyckat! Påminner mig om att jag har några delar kvar att lyssna på... ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Det känns som att det är dags att läsa dem igen! Ska försöka få sonen till att läsa dem också, kanske på engelska han med. Samtidigt så är det viktigt att han läser på svenska också.

  SvaraRadera
 3. Jag har ju aldrig lyssnat på någon uppläsning av Stephen Fry, men hans röst är jag bekant med. Den är väldigt behaglig att lyssna på.

  SvaraRadera
 4. Jeg elsker lydbøkene hvor Stephen Fry leser, det gjør historien bare enda mer magisk. Harry Potter er fantastisk. Hvis du liker Harry Potter kan jeg anbefale Nevermoor av Jessica Townsend også, hvis du ikke har lest den alt? Den er også fin som lydbok, ikke lest av Stephen Fry, men jeg den dyktig dame, husker ikke navnet hennes i farten. Tusen takk for smakebiten og riktig god søndag :D

  SvaraRadera
 5. Jag gillar ju inte ljudböcker, men skulle kanske ge Fry en chans som uppläsare.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. det är kanske dags för en omläsning/omlyssning..

  SvaraRadera
 7. Tillhör den lilla minoriteten som inte läst Harry Potter eller sett filmern! Stephen Fry har jag däremot läst! Tack för smakbit och trevlig trettondag

  SvaraRadera
 8. Jag har inte lyssnat på dem, men har hört från flera att Stephen Fry är något alldeles extra som uppläsare. Alltså var jag ju tvungen att lyssna på honom på ett klipp på youtube. Och jag håller med!

  SvaraRadera
 9. Jeg har lest bøkene både på norsk og engelsk, så jeg har tenkt at det neste jeg må gjøre er å høre dem bli lest av Stephen Fry. Jeg kan tenke meg det må være fantastisk. Jeg liker ham virkelig godt.
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 10. Äntligen! Now we're talking! Har slukat alla HP-böcker och läst dom till och med fler gånger, vilket jag i vanliga fall aldrig gör. Stephen Fry är en av mina stora "idoler". Killen är bra på precis allt han ger sig in på - författare, komiker, regissör, manusförfattare, programledare för QI, skådespelare, uppläsare med mera. Han är verkligen något alldeles extra.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Skulle jag någon gång prova ljudböcker så ligger något som Stephen Fry bra till. Jag gillar hans röst på TV i alla fall.

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten! Inte läst någon Potter-bok, vilket jag ju förstår att man borde ha gjort... ;)

  SvaraRadera
 13. jag är ingen vän av Harry Potter rent allmänt. men Stephen Frys uppläsningar är helt underbara. tac för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Ljudböcker är tyvärr ingenting för mig. Har läst många av Harry Potter-böckerna men vid ett tillfälle nära slutet av serien så tog orken och lusten bara slut. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...