söndag 13 januari 2013

Förkylning och tid


Jo, så började då jobbet med dagar på hotell. Efter att ha levt i en liten bubbla av ledighet och mys KASTADE jag mig ut i stora världen fylld med människor och ... baciller. Dunderförkylningen blev ett faktum. 
Nu är det värsta över. Ljusare tider siktas :)

Under tiden har jag läst bloggar (samt sovit, vilat och slösurfat på TV:n). Det pratas en hel del om tid. Tid som går fort, långsamt eller inte alls. Tid som man har för mycket av alternativt för lite eller ingen alls. Tiden räcker inte. Man har inte tid. Men främst fastande jag vid: "... sedan, när jag har mer tid." 

Slutledningen, i min förkylda dimma, blir att vi är dåliga på att ta ansvar för vad vi vill, och inte vill, med våra liv och skyller på tiden. Stackars tiden. Den är det mest demokratiska jag vet. Alla får lika mycket, oavsett vem, var eller hur vi är. Och så får den så mycket elände skyllt på sig?

Har vi tid att blogga så har vi tid att uppfylla våra drömmar. Vi ska inte dölja våra farhågor eller vårt brist på mod på tiden. Nej! Antingen ser vi till att göra det vi vill, eller så får vi landa i att våra drömmar ÄR just det. För drömmar får man ha :) Ibland kanske de faktiskt är skönare än förverkligandet!

Eller! Vi kan ju faktiskt konstatera att vi har det bra som vi har det. Det är inte heller fult! Tänk att vara till freds! Redan nu. Där vi är. För vem är det som vill att vi drömmer om mer. bättre, större, annorlunda? Ar det verkligen vi? Är det vårt antagande att OMGIVNINGEN förväntar sig det? Eller ÄR det omgivningen?

I vilket fall som helst. Nu slutar vi skylla på tiden?


“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.” 
― Andy Warhol
6 kommentarer:

 1. Tack för ditt inlägg Eva - känner igen dina tankegångar...

  SvaraRadera
 2. Klokt skrivet och funderat. Tycker också det kan vara intressant att fundera över vad tid egentligen är? Hur vi mäter den, i solen som går upp och ner, i våra kroppar som åldras, i saker som sker i våra liv. Jag tror inte att tiden bara är något objektivt, utan subjektivt. Olika för var och en. Min tid är inte nödvändigtvis samma som din. Vi bestämmer själva över vår tid.

  SvaraRadera
 3. Det var kloka ord. Och precis tänkte också skriva om drömmar :). Och vad är tid egentligen och finns det? Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Mycket bra skrivet...verkligen!!

  Ja..man undrar ju hur mycket skit just tiden har fått för att vi människor inte kan tänka oss för eller åtminstone ha med tiden i beräkningarna?

  Baciller där ja...jag har klarat mig fram till nu iallafall sen vi påbörjade vårt nya år...men nu kommer ju en ny vecka..bäst att vara försiktig ett tag till...mycket skit som rör sig ute nu..urk.

  Ha de fint iallafall.

  SvaraRadera
 5. Kunde inte ha sagt det bättre! Håller helt med dig!
  "Jag hinner inte", "jag har inte haft tid" hör man ju dagligen. Herregud, tid är ju det enda vi har, dessutom kostar den ingenting heller.
  Det är fler bloggare som har "halkat" in på temat "tid". Har du kollat hos Margareta!?
  http://bildgatan.designa.nu/

  Hoppas att din förkylning är över lagom till jobbet imorgon. Du har liksom inte tid att bli förkyld då;-)

  SvaraRadera
 6. Hahaha, jag vi har visst snöat in oss på samma tema (även om det inte snöar här just nu). Men, har vi tid att fundera så mycket på tid så har vi säkert också mycket mer tid än vi ibland tror - tid att göra det vi verkligen vill.

  Att vi alla har samma tid är sant men visst är det skönt att ibland skylla på den som inte kan försvara sig?

  Väder och tid, Sveriges vanligaste samtalsämne eller kanske mer vanligaste ord?

  Skönt att läsa och förstå att du är på bättringsvägen. Imorgon är det dags för jobb igen och sedan är det snart fredag och en ny helg med förhoppningsvis fint väder. =)

  Ha det gott.

  SvaraRadera