torsdag 24 januari 2013

Har du pippi?


Du kanske tycker om att räkna dem?
Och kanske vill du berätta det för någon?
Då är det här helgen för dig!


Det är fågelräknarhelg!


Så går det till:
Fågelräkningen pågår från fredag morgon till måndag kväll. Under den tiden uppmanas privatpersoner att räkna det högsta antalet av varje art som är vid fågelbordet samtidigt.
Man rapporterar sedan in via internet (www.sofnet.org), och där kan man även följa utvecklingen online. För de som inte har tillgång till internet kan man rapportera in via en papperstalong som skickas ut till dem som varit med tidigare, och som även publiceras i olika tidningar.
Sveriges ornitologiska förening bildades 1945 när fågelsektionen inom Naturskyddsföreningen knoppades av. Det är en riksomfattande förening som bedriver fågelskydd och fågelforskning och 25 regionala föreningar är kopplade till den.

Källa: SOF
Läs mer om det HÄR och HÄR förstås! 
6 kommentarer:

 1. Jag brukar vara med i fågelräknarhelgen.

  SvaraRadera
 2. Vi har aldrig varit med. Fast jag vet en (läs lillskiten/sonen) som skulle älska det! ;-)
  För mig känns det som en föraning om vår när jag hör om fågelräkningen.
  Är du själv med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intentionen att vara med har funnits varje år. Men så glömmer jag/är inte hemma/har sällskap ... Så det har aldrig blivit av. Men i år kanske? :) Intentionen finns ju ;)

   Radera
 3. Gärdsmygen är ju ornitolog, hon brukar också göra reklam för fågelräknardagan.
  Säg som så: om temperaturen är varmare än fem minusgrader och jag kan räkna fåglarna på innergården hemma från balkongen så ska jag göra ett ryck;-)

  SvaraRadera
 4. Glömde ju säga att det förutsätter ju att man vet "vem är vem", eller hur;-)

  SvaraRadera
 5. jajamen... fågelräknarhelg. här är det käre maken som räknar och rapporterar. och det är otroligt mycket fåglar hos oss i år. har idag fyllt på matförråden med 80 kg solfrosfrön, en hink jordnötter och en hink talgbollar. det går åt i ett nafs. vissa tycker vi är galna som lägger så mycket pengar på fågelmat... men det är vi inte.
  så, ha en trevlig helg och räkna fåglar.
  aino

  SvaraRadera