söndag 2 november 2014

5 saker jag tänkt på idag


Dag två på listan från Lisa på Onekligen. Jag skrev om den HÄR!
Idag handlar det om 5 saker jag tänkt på idag.1. WC sticks. Seriöst. Vet ni vad det är? I nya toaletter finns det plats i cisternen att stoppa små pinnar med onämnbara kemikalier och blå färg som vid varje spolning ska hjälpa till att hålla toaletten ren ... tillåt mig tvivla.

2. Medan vi var ute och gick vid en av fjordarnas insprång i Bohuslän så funderade jag på hur jag skulle reagera om någon kom ut och ville ge mig sitt hus med fantastisk utsikt och mysiga små prång, högt till tak och många fönster - för att jag såg ärlig och trevlig ut eller så. Trevligt - tänkte jag först. Sedan fastnade jag i hur det kanske inte var så bra ... så där gick jag och pajade en dröm. Dumt!

3. Jag funderade på att dammsuga också. Men det gick över!

4. En stunds fundering blev det kring vilken bok jag ska ge mig i kast med nu.
Jag läste precis (i morse) ut del 2 i Long Earth-serien
av 
Terry Pratchett and Stephen Baxter. Nu nosar jag på Mrs Sinclair's Suitcase av Louise Walters. 


5. Marits Helgbild tänkte jag på lite också, men nu vägrar jag fler grå bilder! Det blå - som faktiskt kikade fram då och då - lekte titt-ut med mig och min kamera och slutligen gav jag upp att försöka få det på bild och bara njöt av glimtarna!

Redan "avklarade:

1. Kolla! Så här ser det ut utomhus idag.


12 kommentarer:

 1. Mrs. Sinclair blir vääldigt nyfiken på! Kan vara en bok för mig med.
  Jag vet inte om jag har frågat dig förut... har du reggat dig på Goodreads? Vore kul att följas åt.

  P.S. Alla planer blir inte verklighet och varför skulle de? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på 2:an där.

   Radera
  2. Jo, jag är reggad på Goodreads - men väldigt dålig på att hålla mig uppdaterad - kanske för att jag gav mig på att hitta tidigare lästa böcker och det blev övermäktigt. :) Eva Trillian, som alltid!

   Radera
  3. Har skickat dig friend request. När jag reggade mig la jag in alla böcker jag kunde komma på (hade dessutom ett Excel-dokument som hjälp) men det är inte på ngt sätt fullständigt och gamla betyg kan ju vara alldeles för höga eller låga för smaken ändras med tiden. Efter en snabb titt slår det mig att du läser ganska mycket sånt som jag skippar, typ fantasy och sånt, men vi har rätt mycket gemensamt också. Dessutom är det bra att man läser annan sorts litteratur än den man är van vid... oxxo.

   Radera
  4. Accepterade (kul!) och tittade runt ... Du läser mycket sådant jag önskar att jag hade tålamod med :) och det blir bättre med det - det måste vara åldern. Så vem vet - kanske mognar du in i fantasy och Sci-fi genrerna ;)

   Radera
  5. Kul, tycker jag med! Det känns som att du inte (heller) har den inställningen att man ska "samla så många vänner som möjligt" och det känns bra. Jag är med för böckernas skull och för att läsning är ett stort intresse, inte så mycket för att socialize. Det gör jag på andra håll, mest i den riktiga världen. :)

   Jag har varit lite och nosat på de där genrerna och jag stänger absolut inga dörrar. Gillar dessutom magisk realism... till en viss gräns. Det är en läggningsfråga, är mer "down to earth" på nåt sätt. Inte rädd för att tänja gränserna dock. ;)

   Radera
 2. Du vet väl att man inte ska arbeta på söndagen, haha! Jag menar det där med dammsugningen...
  När jag ser alla jättestora villor med mycket prång, flera badrum och många fönster tänker jag alltid på hur jobbigt det måste vara att städa. För någon råd med städhjälp har man ju inte.
  Jag läser just nu Gone Girl av Gillian Flynn. Väldigt spännande med en ovanlig intrig och med i mitt tycke utmärkt översättning. Har nästan lust att läsa om den i original bara därför.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant :) Bra anledning att inte dammsuga idag! Det dåliga samvetet sjönk flera grader!
   Läser om Gone Girl både här och där - kanske mycket för att filmen nyligen varit högaktuell. KAnske ska man läsa den. Tack för tipset!
   Allt gott!

   Radera
 3. Ja du, det är mycket man tänker på men inte alltid man gör verklighet av sina tankar och tur är nog det :) I min värld ska man äta det man känner för, göra det man känner för, må bra helt enkelt!
  Och städa med massa kemikalier gör jag helst inte, kör med microtrasor istället.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Japp, jag känner till dessa svindyra och totalt värdelösa wc sticks, som jag stiftade bekantskap med efter stambytet. Efter sex-sju spolningar är du en stav fattigare liksom cirka 37 spänn då innehållet är förbrukat, vilket tar alltså mindre än en vecka - åtminstone hos oss. Tackar för WC-duck;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, vi hade lite olika funderingar, men det är ju det som är tjusningen med tankar, de går lite som de vill, hit och dit och byter spår och hamnar i okänt land eller virrar tillbaka hem till vardagsrummet. Trist att de pajjade en dröm för dig dock!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också Terry Pratchett, särskilt böckerna med häxorna får mig alltid att skratta högt.=D Är Long Earth en ny serie? Mina tankar på att dammsuga brukar också kunna gå över rätt fort.;-)

  SvaraRadera