fredag 17 april 2015

BARA bra saker :)


Idag börjar vi dagen här vid datorn med en mängd positiva "saker" :) För det behövs OCH för att de finns :) Allt det positiva finns ju där ... hela tiden!

Igår skrev Jonas Gardell en bra artikel på kultursidan i Expressen. En artikel riktad till de 22 pastorerna i Pingstkyrkan (som jag skrev om HÄR). Jonas Gardell ger mig hopp för mänskligheten - igen! Läs artikeln HÄR!

Nu tror jag inte det är av ondska de 22 pingstpastorerna predikar att Gud stänger sin himmel för homosexuella. De gör det för att de faktiskt tror att det är så.
Det är väl likadant med dem som krigar för den Islamiska staten. De som mördar, slaktar, våldtar, skövlar och terroriserar sina medmänniskor i Guds namn gör också de det i tron att de faktiskt har rätt, att de har sanningen och Gud på sin sida.
Där vid lag är det ingen skillnad mellan dem och de 22 pingstpastorerna: ”Det gör ont i oss alla när vi ser att den enskilda människan såras, men om vi verkligen älskar vår medmänniska, måste vi då inte berätta sanningen, även om det gör ont?”
De tar sig för att peka ut vilka Gud ska straffa.


Gå in och läs artikeln. 
Slutet får mig att bli tårögd av ... solidaritet. 
Ett par sparade en överraskning i nio månader och spelade sedan in när de avslöjade den till alla i sin närhet. Orkar du le i över 6 minuter? 


Britain's Got Talent 2015 är igång och häromdagen lades ett klipp upp där Simon (en av domarna - eller, THE domare ;) omdiskuterad, älskad och hatad) tryckte på Guldknappen - killen som sjöng gick rätt igenom hela uttagningsprocessen till live-showerna! Värt att se (och höra, för han är bra :) nervös som sjutton, och bra):


För er som har Facebook så vet nu att det snurrar runt en miljard löjliga enkäter ... som man ibland inte har mer hjärna än att man tar ;) "Vilken legendarisk låt är du?" - Hur kan man låta bli liksom ;)

Du ger aldrig upp och tror starkt att det inte finns något som du inte kan göra, om du antar den inställningen. Du älskar att livet är fullt av små överraskningar - det hjälper till att hålla dig på tårna. Du gillar att ta ett litet steg tillbaka då och då för att uppskatta hur häftigt livet egentligen är.


"Din låt är: "Don't Stop Believin'" av Journey!"

... och det kan jag ju leva med!Och så tar vi den här också. Bara för att ... Bon Jovi. Och låten. Självklart låten.
Önskar er alla en bra dag :)
10 kommentarer:

 1. Ont i smilgroparna.....en sån mysig video att börja dagen med!! :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Roligt med filmen! Det fanns lite smått och gott hos dig idag. Bra att fåglarna kom fram.

  SvaraRadera
 3. Jag blev tvungen att se filmen med guldknappen två gånger - upptäckte tårar i ögonen. Så rörande! Och så känslosamt han sjöng.

  SvaraRadera
 4. Du får mig verkligen att kastas mellan känslorna! Läser dina blogginlägg, läser om smärtan, läser kommentarerna, tänker att det viktigaste är att finnas bredvid den som har det svårt, att lyssna, att se, att stödja. Vet att du vet, vet att du kan, vet att du är så himlans klok. Och så känner jag att jag måste klicka på överraskningsfilmen, Sitter sedan här och skrattar med tårar i ögonen. Underbart!
  Jag tycker så mycket om din blogg och din humor, ditt sätt att beröra.
  Varm kram!

  SvaraRadera
 5. Nu har jag haft trevligt en lång stund med ditt inlägg. Tack för det! :)

  SvaraRadera
 6. En fredagscocktail som hette duga skulle jag säga. Börjar i (djupt) moll och slutar i (högt) dur med Bon Jovi.
  Å Annis nästsista rad håller jag helt med om!
  Å bara för att ger jag dig också en kram:-)

  SvaraRadera
 7. Jonas Gardell har en fantastisk förmåga att sätta ord och ton på sina ord. Viktigt med positiva saker :)

  SvaraRadera
 8. Den där film, best kept secret ever, fick mig inte att gråta. Otroligt att de kunde hålla det hemligt för att sedan bjuda alla sina nära och kära på den underbara överraskningen.
  Best video ever.
  /Kiki

  SvaraRadera
 9. Jonas Gardell är tramsig, får huvudvärk av att se och höra honom. Läsa går lite bättre. Och mot pingstpastorer är allergisk, får utslag. Man kan inte älska alla människor här i världen.

  SvaraRadera
 10. Fint inlägg med stooor variation!

  SvaraRadera