torsdag 16 april 2015

Tack!


Bloggosfären är en skönt förunderligt varm plats där människor känner varandra som de vi vill vara (och kanske är) och där empatin har företräde. Kanske är det lättare att vara medkännande här, där det inte kan ske på annat vis än det egna initiativet och i mån av ork och inga vidare krav kommer att ställas. Det är fint och kan kanske lära oss något om hur vi är mot varandra IRL när vi står på mottagarsidan av empati. 

Situationen i min närhet är inte ny. Inte ny ens den här gången. Men man orkar "bara vara" i det ett tag .. sedan tär det ner en. Ni vet. Man dippar, samtidigt som man känner att man inte borde - för vad gör det för nytta. Men, så är det ändå ibland. 

Kommentarerna ni lämnade värmer och helar - mer än ni anar. Visserligen får de mig att gråta hinkar - för det finns ingen känslomässig hud just nu - allt går direkt in. Men det är bra tårar. Sådana som man vill utsätta sig för. Som när man  väljer att se en film som får en att gråta - för att man behöver det.

Vardagen rullar på. Snart står jag mitt i den lite starkare igen. Så är det. Jag får inte glömma det. Tack för att ni påminner!

Idag är det fototemat "I Like" Min bild dediceras till alla er som skriver och som "I Like". Pennan - skrivandet - ett mäktigt verktyg. 

Torsdagstema
I Like #193
18 kommentarer:

 1. Oj då, uppfattade (som vanligt) inte att du drabbats av något hemskt och svårt...
  Borde vara lite mera finkänslig, men är tyvärr inte det.
  Tur att du har så många bloggkompisar som förstår dig bättre, för det är du verkligen värd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt :) Du är BP och jag gillar dig :D

   Radera
 2. Vet inte riktigt vad som hänt och händer runtomkring dig, men det låter som att det är något väldigt som tynger dig. Tillåt dig gråta, det känns bättre då - tårarna måste ut.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Dina tankar berör, kan inte annat än önska allt gott och att det snart ljusnar! Stor Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag har tänkt som dig flera gånger - att bloggsfären är oftast har en varmt empatisk atmosfär. Kanske är det så att man söker sig till de bloggar som ger det som man själv tycker är viktigt. Det är inte lätt när livets svårare stunder tar ens energi. Jag tänker på dig Eva och skickar en önskan till en högre makt att det snabbt ordnar sig och blir bättre!

  SvaraRadera
 5. Inte för att jag förstår, men varma tankar till dig bloggkompis!

  SvaraRadera
 6. Ja ibland suger livet riktigt, hoppas du tar dej
  upp snart igen det gjorde jag man är starkare än man tror.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Sender deg varme tankar.
  Klem frå Anne-Mari

  SvaraRadera
 8. Ja bloggvärlden är bra fin och värdefull! Ler åt BP:s och dina ord :) Alla är vi olika och just därför gillar jag alla så mycket! Och som Helena skriver så söker man sig och stannar kvar på de bloggar som betyder något för sig själv.
  Varma kramar till dig att det snart blir riktigt bra igen! Tänk på dina fantastiska ungdomar på lägren, de verkar ge så mycket glädje och energi :)

  SvaraRadera
 9. Bloggvärlden är verkligen varm och vänlig, precis som du själv! Har glatt mig åt dina fina ord många gånger när det varit tungt hos mig. Det låter som att du har det rätt tufft just nu och jag hoppas med allt jag kan att det lättar snart och känns bättre! Stor styrkekram till dig, måtte du få möta lika mycket värme som du själv sprider (mycket!!!)=)

  SvaraRadera
 10. Men kära vän!
  jag är ju ganska ny här och vet inte heller vad det är du går igenom.
  Jag har haft turen i livet att inte behöva genomlida någon svår sjukdom. Har dock genomlidit det genom familj och vänner. Om det nu är det du går igenom själv eller genom någon annan nära dig.
  Däremot vet jag hur det känns att vara på botten psykiskt och hur omöjligt det kan kännas att tag sig ur det enorma mörker man känner att man befinner sig i.
  Jag har alltid tyckt att jag varit stark. Men upptäckte när jag slogs ner att jag bara var stark på ytan.
  Vissa i min omgivning hade ingen som helst förståelse för att alla människor är olika och reagerar olika och framför allt läker olika snabbt. allt måste få ta sin tid. Det går inte att tvina fram att må bra. Det kommer när man är redo själv.
  Finns ju också massor av fantastisk hjälp att få. Om för inget annat så för den mentala delen.
  Som du ser har du många här inne som bryr sig enormt mycket och som känner för dig!
  Ta väl hand om dig!
  Susanne
  Jag har en enorm medkänsla för dig vad du än går igenom och både hoppas och vill tro att allt kommer bli bra för dig!

  SvaraRadera
 11. Min kära syster, jag är med er i tankarna och sänder en bön om att saker och ting ska lätta snart. Önskar vi var närmre så jag kunde ge dig en bamsekram. Livet suger verkligen ibland :(

  SvaraRadera
 12. Ett mäktigt verktyg som du är grym på.....I like.
  /Kiki

  SvaraRadera
 13. Vad som än händer hos dig så finns det många och jag som tänker ber och önskar att allt ska bli bra för dig igen. Livet är inte alltid lätt. Det finns alltid någon eller några som kan mer och vet hur stödet bäst är hos dig. Jag kan bara vara den som tror att det ordnar sig och att du kan gå vidare vad det nu är som tynger. Jag tänker på dig
  Kramar Meta

  SvaraRadera
 14. Jag vet inte alls vad som händer hos dig men jag tror mig veta hur du känner! Jag har också en sån period av tunghet och bloggosfären ger verkligen massor! Det är en härlig miljö!
  Jag önskar dig allt gott och hoppas det kommer gå bra och att du kommer över det värsta snart! Kram!

  SvaraRadera
 15. Så tråkigt att läsa att du har det tungt men samtidigt blir jag glad av att det är så mycket kärlek i bloggvärlden. Oftast är det näthatet som man pratar om, lätt att glömma all nätkärlek som faktiskt finns och är på riktigt även om den kommer från vänner man egentligen inte känner. Hoppas att du snart börjar må bättre, stor kram från mig.
  Såg att du börjat med länkning på tacksamhetslistan, har ju sagt det tidigare men jag ska verkligen haka på den utmaningen, bara jag får tillbaka lite energi och lust till både ord och bild. Har varit lite låg sista tiden men jag kommer igen :)

  SvaraRadera
 16. Inte lätt, inte enkelt när livet visar hårdare sida. Egentligen det är inte så mycket man kan göra i svåra stunder; kanske endast ta en timme i taget, hoppas, andas och omfamna det som är. Ha det bäst! Kram

  SvaraRadera