lördag 12 november 2016

Så blev det då slutligen så ...H.L. Mencken var en amerikansk kritiker och lingvist som sa det ovan citerade i en tidning år 1920 - vilket tecknaren David Horsey uppmärksammar så här i ljuset av valet i USA.

"As democracy is perfected, the office represents, more and more closely, the inner soul of the people. We move toward a lofty ideal. On some great and glorious day the plain folks of the land will reach their hearts desire at last, and the White House will be adorned by a downright moron."

I översättning blir det ungefär så här:

"Under fulländande av demokrati representerar den mer och mer den inre folksjälen. Vi rör oss mot ett högt ideal. En fantastisk dag kommer landets enkla folk nå sitt hjärtas mål och Vita Huset kommer smyckas av en riktigt idiot."


Folket/vi kunde ju ha passat sig/oss för uppfyllandet av den profetian ... eller ... 
Kanske går vissa sanningar inte att undvika?


Om två år är det val i Sverige.
Låt oss var pålästa -
och rösta!4 kommentarer:

 1. Svenskarna är duktiga på att rösta på valdagen i jämförelse med andra länders befolkning... Hoppas det inte går lika illa för Sverige som USA, eller måste vi den vägen vandra!? Ja, återstår att se för den som lever!

  SvaraRadera
 2. Förlåt Eva, men jag tycker inte ens cartoonen är rolig. I'm scared stiff i stället. Å eftersom den kommande "moron" som president nyss bjudit in en annan "right wing moron" från England till USA så.... Ja, du förstår....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt tecknat är inte roligt - en del är bara bra - med fingret på världens ömma punkt.
   Om du trodde att jag tyckte den var rolig så har jag nog inte förmedlat mig själv till dig tillräckligt bra under åren.

   Radera
 3. Läst! Och känner mig uppväckt på tankens förmedling - på norska har vi ett ord trumpen - det är det samma som oväntat, tokigt och lite surt tror jag ingår - Det är så jag uppfattar ordet och det blev trumpet på sitt vis med Trump.

  SvaraRadera