fredag 18 januari 2019

Fem en fredag v.3: Foto


Så är det fredag igen och dags för utmaningen på bloggen Elisamatilda (awkward introvert) som kallas "Fem en fredag".

Den här fredagen undrar Elisa:

  1. Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?
  2. När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
  3. Vad fotar du helst?
  4. Vad gör du med alla bilder du tar?
  5. Vad tog du senast bild på? Visa gärna!


Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?

Det måste vara bilder under hashtagen iseefaces :) Pareidoli - ett fenomen som ögonen inte kan låta bli när man väl sett det. Att se ansikten i saker - himla kul!


När framkallade du sist bilder från en filmrulle?

Oj! Det vet jag inte - men det måste ju vara minst 15 år sedan!


Vad fotar du helst?

Schyssta detaljer och roliga vinklar!


Vad gör du med alla bilder du tar?

En del har under åren hamnat i bloggen - andra ligger i datorn tills jag kommer på något jag behöver dem till .... vilket inte händer tillräckligt ofta!
Jag är med i en fotoklubb - men de har högre ambitioner än mina, och iseefaces är inte på agendan ;) det kanske är dags att introducera dem i detta!


Vad tog du senast bild på? Visa gärna!

Senaste bilden är den första här nedan - och sedan bjuder jag på några exempel på mina #iseefaces! 
























8 kommentarer:

  1. Pareidoli ja - hade det inte varit för dig så hade jag nog aldrig upptäckt detta fenomen. Det är otroligt roligt att hitta ansikten och ta bilder. Som en ny hobby:-)
    Är faktiskt riktigt tacksam att du introducerade pareidoli för mig, även om jag har otroligt svårt för självaste ordet måste jag säga;-)

    SvaraRadera
  2. Åh den taggen har jag missat. Tycker också det är kul att se ansikten i saker. :) Roliga exempel du har med också, riktigt fina bilder!

    SvaraRadera
  3. Dina bilder på Instagram under hashtagen iseefaces är helt fantastiska. Jag förvånas gång på gång över att man kan se ansikten i så mycket. Det kanske är som med svampplockning, har man sett en ser man plötsligt många fler. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  4. Jag såg tidigare dina ansiktsbilder och de är helt underbara! Har några få själv, kanske skulle publicera dem vid tillfälle.

    SvaraRadera
  5. Dina #iseefaces är mina favoriter på Instagram, vilket är rätt knasigt när jag vet hur fantastiska foton du kan ta UTAN ansikten! :-)

    SvaraRadera
  6. Men va roligt, jag saknar nog fantasi för jag ser sällan ansikten i olika grejer. Det krävs liksom att någon talar om för mig att observera det. Nu måste jag ju självklart skärpa mitt sinne och se om jag lyckas hitta några här i mitt snörike. Kanske lättare bland prylar inomhus...
    Jag har inga större krav på att vara speciellt till min fördel när jag tar selfies, jag gör det när jag t.ex vill visa att jag varit ute i regnet eller annat knäppt. Bjussar gärna på mig själv, det är ju trots allt så jag ser ut...ogillar alla foton med en massa filter som gör att alla är så himla vackra. Sen när man träffar dem ser man ju bara alla skavanker...Ha en fortsatt fin helg

    SvaraRadera
  7. Den här utmaningen är ju jätterolig! Måste försöka komma ihåg den på fredag. Och jag älskar dina ansikts-bilder :) De är suveräna! Fortsätt gärna med dem!

    SvaraRadera