fredag 15 februari 2019

Helgfråga v. 7


Mia, från Mias Bokhörna har en veckoutmaning som heter Helgfrågan och den här veckan - när Mias födelsedag närmar sig - är frågan, lite naturligt:

Vad har du på din önskelista?

Min födelsedag närmar sig också, och ... min önskelista är obefintlig. Det är länge sedan jag hade en lista på vad jag önskar mig inför jul och födelsedag. Ingen i min när-familj har någon lista så. Inte så att vi inte önskar oss saker - det gör vi ju säkerligen allihop. 
Mina barn och jag hade det verkligen "o-fett" när de var små ... och de fick önska sig EN grej till jul och fick nyttiga saker när de fyllde år - ni vet, sådant de ändå behövde. När det ändrade sig så småningom så har det mer blivit så att vi har köpt det som behövs när det behövs och önskningar kan infrias när som helst - bara för att!
MEN, om vi pratar önskelista för närsomhelst så ser det ut lite så här:
  • en vecka i Berlin med BÅDA mina söner
  • semester med maken ... i lugn och ro
  • att ha råd att jobba halvtid när maken går i pension

Veckans bonusfråga är; Har du någon favoritmeny?

Nej. Inte än. I början av sommaren 2018 pajade min mage och vi kom båda (magen och jag) ut på andra sidan av flera veckor (med närheten till hemmets heligaste rum) med nya matvanor. Nu är det oraffinerat, grönsakskoncentrerat veganskt som gäller. Nya favoriter växer fram - men vi har fortfarande en bit kvar tills vi har en ny favoritmeny.











8 kommentarer:

  1. en period hade vi bara en lön när våra fyra barn var små, det blev inte mycket mer än cykelresor påmsomrarna... jag försöker äta nyttigt, nybliven diabetiker.

    SvaraRadera
  2. bra önskningar!
    tänk dig för innan du går ner på halvtid. det påverkar din pension...
    en lär sig så småningom

    SvaraRadera
  3. Väldigt bra önskningar låter det som! Kan en gå ner på halvtid så är det nog skönt och det kan vara en bra nedtrappning...

    SvaraRadera
  4. Jag skulle också vilja kunna jobba halvtid. Trots att jag tycker om mitt jobb.
    Vi har precis börjat utforska vegansk och vegetarisk mat.

    SvaraRadera
  5. Låter som du vet vad du vill ha i present. Det är ganska trevligt att resa bort.

    SvaraRadera
  6. Hihi, kul bild! Fixade egen mandelmjölk förut med nötmjölkspåse. En del jobb med blötläggning, skalning, mixning och silande, höll inte många dagar men blev så mycket godare än den köpta (som ju dessutom har en massa onödiga tillsatser, mest vatten och lite mandel). Dragit ner på mandelanvändning i olika former, läst för mycket om antinutrienter o monokulturer bl.a.

    SvaraRadera
  7. Jag är sjukskriven halvtid nu och deet är minst sagt tufft.

    SvaraRadera